35 éves korban érdemes elkezdeni az extra bőrápolást

Forrás: Sajtóközlemény
Ahogy korosodunk, a bőrünk is kezdi elveszíteni fiatalságát: 30-35 éves kor felett hiába fogyasztunk már rendszeresen étrend-kiegészítőket, azok gyakran nem jutnak el a bőrig, így annak vitalitását csak bőrgyógyászatilag tesztelt termékekkel tudjuk megőrizni. Dr. Gyovai Viola, okleveles biológus arról beszélt, a napi bőrápolási rutin nem túl időigényes, napi 10 percet kell mindössze rászánni, de ezzel együtt sokoldalú kezelés szükséges.

Dr. Gyovai Viola„Komplex támogatást igényel a bőr, egyedüli hatóanyag nem létezik erre. A zsír- és vízoldékony anyagok mellett a gyógynövények és algák kivonata is szükséges az öregedő bőr anyagcseréjének újrafiatalításához.

Több irányból kell táplálnunk a bőrt a teljes siker elérése érdekében, másként egy későbbi plasztikai sebészeti beavatkozás eredménye sem lesz hosszantartó” – magyarázta.

A Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa arról is beszélt, a bőrápolásban vannak úgynevezett nyerő párosok.

Ilyen például, ha az érett bőrt arctejjel letisztítjuk, majd egy szérumot viszünk fel a bőrre a nappali arckrém alá, de ugyanez elmondható a szérum és a szemkörnyékápoló kombinációjáról is.

Hozzátette, ha a hidratáló krémet néhány csepp arcolajjal egészítjük ki különösen ősztől kora tavaszig, az is remek párosítás lehet.

pexels.com

A görögszénától a barna szárnyas moszatig

Dr. Gyovai Viola kiemelte, fontos, hogy tápanyagokban gazdag termékeket válasszunk, melyekben fellelhetőek az A-, B-, C- és E-vitaminok egyaránt. A bőrfiatalításban segíthetnek még a különböző gyógynövények, így az arónia, görögszéna vagy a tökmagolaj hatóanyagai is, melyek óriási vitalizáló erővel táplálják a bőrhámsejteket.

Az anyagcserét segíti az alária is, amely egy barna szárnyas moszat. Ennek kivonatát klinikailag vizsgálták és két hónap rendszeres használat után akár 8-10 évvel fiatalosabb bőrállapotot is eredményezhet.

Az okleveles biológus megjegyezte, a pigmentációs zavarok is a harmincas éveinkben jelentkezhetnek először, ez ellen dolgoznak a havasi gyopár, a maláta és a kövirózsa hatóanyagai, de fontos telítetlen gamma-linolénsav tartalmú növényi olajokat is fogyasztani, mint amilyen a ligetszépe vagy a mákolaj.

pexels.com

„Az érett bőr ápolásában fontos szerepet játszik még a peelingezés is, amit 7-10 naponta meg kellene ismételni, mert az elöregedett sejteken nehezebben jutnak be a hatóanyagok is.

Éjszakánként szintén tápláló, növényi olajokban gazdag arcápolót használjuk, akik pedig napfénynek kitett helyen dolgoznak, azoknak a japán orchidea és a mandulatej hidratáló hatását ajánlom a figyelmébe” – zárta gondolatait.

 

Borítókép: pexels.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!