Az érintés művészete

2011. 01. 10.
Szerző: Szimpatika
A költők szeretik azt mondani, hogy szerelem ez, mely az első látásra fellobban.
A tudósok szerint viszont prózaibb dolgokról van szó, elsősorban illatokról, azaz feromonokról, s valami ősi tudásról, amelynek segítségével kiválasztjuk a sokmilliárd ember közül azt, akivel szerelmeskedni akarunk. A vágy elsődleges célja az élővilágban az utódok létrehozása. Az embernél persze más a helyzet. A szeretkezés célja elsősorban örömszerzés.
A férfiakra a látvány, a nőkre az érintés hat serkentőbben.
Vannak olyan testrészek, bőrfelületek, amelyek különösen hevesen reagálnak az érzéki ingerekre, mert sűrűbben vannak bennük érzékelő idegvégződések. Ezekről a testtájakról érkezik leghevesebben és leggyorsabban az agyba az érintés érzete.
Az elsődleges erogén zónákon kívül vannak úgynevezett másodlagosak. Ezek általában a szem, a szemhéj, a tenyér, a combok belső hajlatai. Illetve olyanok, amelyek csak egy adott kapcsolatban fontosak, illetve egyediek.
A vonzó és kívánatos társ érintése bármely testrészből ingert vált ki. Vagyis hatására felgyorsul a légzés, megemelkedik a vérnyomás. Az egész test felkészül az egybeolvadásra.
A szexológusok egyetértenek abban, hogy az udvarlást soha nem szabad a nemi szervek ingerlésével kezdeni. Az ujjak érintkezése, a hajas fejbőr és nyak találkozása, a fülcimpák külső járatainak, a belső könyökhajlatoknak az érintése a nők s a férfiak testét felkészíti a nagy bőrfelületek ölelkezésére. S csak amikor már a vérellátás kellően fokozódott, s elkezdődött a test nedveinek képződése, csak akkor szabad a nemi szervek tájékára tévedni.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!