Karácsonyi áfonyás-mandulás desszert édesen, de cukormentesen
Hozzávalók:
25 dkg light mascarpone
2,5 dl zsírszegény joghurt
15 dkg áfonya
3 evőkanál eritrit (illetve ízlés szerint)
pár csepp citrom
10 dkg szeletelt mandula
A mandulát óvatosan pirítsuk meg. A mascarponét keverjük el a joghurttal, és édesítsük ízlés szerint. Amennyiben úgy érezzük, cseppenthetünk bele egy kevés citromot, úgy erőteljesebbé tehetjük az ízeket. Felezzük meg a krémet, és az egyikbe keverjünk el 5 dkg áfonyát, hogy szépen beszínezze.
Ezután vegyük elő a pohárkákat, és rétegezzük a következő módon: mandulaszelet, áfonyás mascarpone, áfonya, fehér mascarpone, mandulaszelet és újra áfonya.
A tetejét díszíthetjük citromfűvel vagy mentával, mert a zöld szín gyönyörűen fog harmonizálni a pohárkrémünkkel.
Fogyasszák egészséggel!
Szeretetben és boldogságban gazdag karácsonyt és örömteli, boldog új évet kívánok!
Béres Alexandra
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!