Karácsonyi áfonyás-mandulás desszert édesen, de cukormentesen

Bár Béres Alexandra sem állhatja meg, hogy karácsonykor cukorral édesített finomságokat fogyasszon, ünnepi receptje mégis annyira cukormentes és zsírszegény, hogy könnyedén átvitorlázhatunk vele a téli ünnepkört elborító zsír- és cukorcunami felett. Fogadják szeretettel Szandi családi receptjét!

stock.adobe.comHozzávalók:

 

25 dkg light mascarpone

2,5 dl zsírszegény joghurt

15 dkg áfonya

3 evőkanál eritrit (illetve ízlés szerint)

pár csepp citrom

10 dkg szeletelt mandula

 

A mandulát óvatosan pirítsuk meg. A mascarponét keverjük el a joghurttal, és édesítsük ízlés szerint. Amennyiben úgy érezzük, cseppenthetünk bele egy kevés citromot, úgy erőteljesebbé tehetjük az ízeket. Felezzük meg a krémet, és az egyikbe keverjünk el 5 dkg áfonyát, hogy szépen beszínezze.

 

 

 

Ezután vegyük elő a pohárkákat, és rétegezzük a következő módon: mandulaszelet, áfonyás mascarpone, áfonya, fehér mascarpone, mandulaszelet és újra áfonya.

A tetejét díszíthetjük citromfűvel vagy mentával, mert a zöld szín gyönyörűen fog harmonizálni a pohárkrémünkkel.

 

Fogyasszák egészséggel!

Szeretetben és boldogságban gazdag karácsonyt és örömteli, boldog új évet kívánok!

Béres Alexandra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!