Hozzávalók:
25 dkg light mascarpone
2,5 dl zsírszegény joghurt
15 dkg áfonya
3 evőkanál eritrit (illetve ízlés szerint)
pár csepp citrom
10 dkg szeletelt mandula
A mandulát óvatosan pirítsuk meg. A mascarponét keverjük el a joghurttal, és édesítsük ízlés szerint. Amennyiben úgy érezzük, cseppenthetünk bele egy kevés citromot, úgy erőteljesebbé tehetjük az ízeket. Felezzük meg a krémet, és az egyikbe keverjünk el 5 dkg áfonyát, hogy szépen beszínezze.
Ezután vegyük elő a pohárkákat, és rétegezzük a következő módon: mandulaszelet, áfonyás mascarpone, áfonya, fehér mascarpone, mandulaszelet és újra áfonya.
A tetejét díszíthetjük citromfűvel vagy mentával, mert a zöld szín gyönyörűen fog harmonizálni a pohárkrémünkkel.
Fogyasszák egészséggel!
Szeretetben és boldogságban gazdag karácsonyt és örömteli, boldog új évet kívánok!
Béres Alexandra