Szarkalábak és szem alatti táskák – mi a megoldás?

Forrás: New Beauty, purecom
A szemünk környékén sokkal vékonyabb a bőr, mint bárhol máshol az arcon, ezért itt látszik meg minden a leghamarabb: a fáradtság, egészségtelen étrend, az UV-sugarak károsító hatása és az öregedés jelei is.

A legtöbben azt gondolják, hogy a szem alatti árok hyaluronsavas betöltésével megoldódik a problémájuk, pedig ez csak a szem alatti volumenhiány pótlására megfelelő megoldás, ugyanis a bőr lazasága, vizenyőssége, puffadtsága, sötét karikája és a szemkörnyéki ráncok más kezelést kívánnak, tölteni általában csak ezek nélkül lehet. De akkor mi a teendő? - ebben a kérdésben segít Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista.

Az orvos-esztétika a legmodernebb kezelések segítségével minden problémára talál hatékony megoldást. A szarkalábak első számú ellenszere a botox. Sokan idegenkednek tőle, mondván „idegméreg” és merev lesz tőle az arc, pedig az egyik legbiztonságosabb öregedésgátló módszer. Mielőtt ránctalanításra használták volna, már hosszú évek óta kezeltek vele agyvérzés után lebénult arcú embereket, illetve használták izzadásgátlásra és migrén enyhítésére is. Ha zavarnak a szem körüli ráncok, nem a hyaluronsavas töltés a megoldás, hanem egy minimális mennyiségű kis botox, amely eltünteti a ráncokat úgy, hogy nem lesz tőle gumiszerű az arc.

Vékony, laza bőr

A vékony bőr alatti töltés esetében fennáll a Tyndal jelenség előfordulása, amely halvány, kékes elszíneződést jelent. Ebben az esetben tehát, ha még nem olyan mértékű a ptózis, azaz lógás, megereszkedés, hogy szemhéjplasztikára lenne szükség, a kollagénfokozás a hatékony kezelés. A rádiófrekvencia, a lézer, a Plasmage és a mikrotűs kezelések segítenek ilyenkor.

A Vivace a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legmodernebb fajtája, amelynek hatását fokozhatjuk különféle hatóanyagokkal, amelyek a tűk által megnyitott csatornákon a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak. A CO2 frakcionált lézeres bőrfiatalítás során számos mikroszkopikus, a mélyebb rétegekig terjedő sérülés jön létre, amely stimulálja a megfelelő gyógyulási folyamatokat, ezáltal pedig a bőr megfiatalodását.

A Plasmage elektromos kisülések révén plazmaenergiát hoz létre, amely magas hőmérsékletet generálva felhevíti a bőrt. Ennek hatására az - és a benne lévő kollagén - zsugorodik, majd beindul az új kollagén termelődése, így a kezelt terület feszesebbé válik.

A bőr minőségének javítása

Amennyiben szem körüli rész még nem lóg és nem is ráncos, de a bőr minőségét javítanánk és fiatalítanánk, szintén nem a töltés a megoldás, hanem az alábbi lehetőségek közül választhatunk: Tűs mezoterápia, amely esetén egy eszköz segítségével, vékony tűn keresztül tudjuk a bőrfelszín alá juttatni hatóanyagokat. A sok apró tűszúrás és az esszenciális tápláló anyagok elősegítik a kollagén és az elasztin termelését a bőrben.

A Skin booster kezelések alkalmával több helyen juttatunk kis mennyiségű hyluronsavat a bőr mélyebb rétegeibe, ami belülről hidratál és az eredmény teltebb, feszes bőr. A peeling, azaz savas hámlasztás a pigmentfoltok, szeplők és apró ráncok ellen remek fegyver. Ez a kezelés a felszíni bőrréteget érinti, a hámréteget egységes árnyalatúvá teszi. A Hydra Touch H2 hydrodermabráziós bőrmegújító kezelés tűszúrás-mentes és mélyen tisztítja, illetve értékes hatóanyagokkal táplálja és fiatalon tartja az arcbőrt.

Ezek a kezelések hatékonyak, de mind hosszú folyamat, így időnként ismételni kell őket a látványos eredmény érdekében.

Lógó, laza bőr

Ha a bőr rálóg a szemhéjra, vagy a szem alatt formál petyhüdt táskákat, akkor a blepharoplasztika, azaz a felső- vagy alsó szemhéjplasztika a megoldás. A töltés itt nem használ, csak ödémás, túltöltött megjelenést eredményezhet, főleg a szem alatti táskák esetében. Sokan idegenkednek ettől a beavatkozástól, pedig gyors – egy óra alatt megvan – és fájdalommentes, csak annyi kényelmetlenséggel jár, amíg az orvos lidocainnal körbeinjekciózza az érintett területet, de ez pár pillanatig tart, utána a páciens már nem érez semmit. A műtét után tapasz fedi a sebet, ez egy hét elteltével kerül le, amikor az orvos kiszedi a varratokat. Pár nappal később már sminkelhetünk is, csak arra kell figyelni, hogy a napfénytől óvjuk a heget, hogy az minél szebben eltűnjön. A műtét által mindössze egyetlen hét kényelmetlenséggel fiatalodhatunk akár tíz évet is.

A hyaluronsavas töltés a szem alatt tehát akkor hasznos, amennyiben a beesett, árkos részen szeretnénk pótolni a volumenhiányt. Jó hír azonban, hogy bármilyen problémával küzdünk, az orvos-esztétika folyamatosan fejlődő, innovatív kezelései közül mindig megtaláljuk a megfelelő megoldást.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!