Mennyire hatásos a lézeres arcfiatalítás?

Forrás: New Beuaty, purecom
Az elmúlt évtizedekben számos bőrfiatalító eljárással bővültek az orvos-esztétikai szolgáltatások. A fejlődésnek köszönhetően ma már léteznek olyan kezelések, melyekhez a szakember nem használ sem szikét, sem injekciót, a beavatkozás pedig semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, mégis képes hasonlóan látványos eredmény elérése.

„A frakcionált lézeres bőrfiatalítás egy izgalmas új technika, mellyel gyakorlatilag minimális gyógyulási idő mellett élvezhetik a páciensek a kezelés nyújtotta előnyöket” – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista.

Bőrünk egy igazán különleges szervünk, ugyanis képes folyamatosan megújítani önmagát. A bőrmegújító természetes folyamatok azonban az idő előrehaladtával lassulnak, így egyre gyakrabban jelennek meg öregségi foltok, nap okozta károsodások, ráncok és más időskori elváltozások. Ma már léteznek olyan megoldások, melyek a természetes megújulási folyamatokat fokozzák, így visszanyerhető a fiatalos, üde arc. A lézeres arcfiatalítással egyenletesen és pontosan tudják eltávolítani a sérült rétegeket a bőrről, így a mélyebben fekvő, fiatalabb rétegek kerülnek a felszínre, ami stimulálja a bőr természetes gyógyulási folyamatait, ezáltal simább, feszesebb és ragyogóbb megjelenést eredményez.

A frakcionált lézeres bőrfiatalítás során számos mikroszkopikus, a mélyebb rétegekig terjedő lyuk jön létre a bőrön, amely stimulálja a megfelelő gyógyulási folyamatokat, ezáltal pedig a bőr megfiatalodását.  „A frakcionált lézeres bőrfiatalítás csupán enyhe kellemetlenséggel jár és a gyógyulási idő rövidnek mondható, azonban kezelés után fontos a bőr megfelelő védelméről gondoskodni – különösen oda kell figyelni a megfelelő fényvédelemre. A kezelés az őszi-téli időszakban végezhető el a legbiztonságosabban, de a fényvédő használata a napfényszegény hónapokban is kulcsfontosságú. Olyan termékeket érdemes használni, melyek megszűrik az UVA és UVB sugarakat, védelmet biztosítva ezzel a bőr számára” – teszi hozzá Dr. Parrák Zita.

A lézerrel kezelhető a teljes arc, de akkor is alkalmazható, ha a páciens csak szemek és a száj körüli vagy a homlokon megjelenő elszórt ráncok ellen szeretne tenni. A kezelt bőrfelület nagyságától függően a kezelés mindössze 30-60 percet vesz igénybe, a gyógyulási idő pedig általában 10-21 napig tart. Az arc megduzzadhat, de ez természetes reakció, és jéggel a duzzanat mértéke csökkenthető. 12-72 órával a beavatkozás után a bőrfelület viszkethet, majd 5-7 nap után a bőr szárazzá válhat és hámlás alakulhat ki. A bőrpír általában két-három hónap alatt teljesen elhalványodik, de ez idő alatt sminkkel elfedhető. Fontos, hogy a bőr hidratálása ilyenkor fokozottan oda kell figyelni: aki Ha retinoidot, vagy glikolsavas terméket használ, csak 6 héttel a kezelés után alkalmazhatja a kezelt bőrfelületen ismét.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!