Hűsítő ital a nyári délutánokra: málnás-ananászos smoothie

A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse a málna, amely 80-85 százalékban vizet tartalmaz, ráadásul kalória- és zsírtartalma is alacsony, így a nap bármely szakában büntetlenül fogyaszthatjuk.

Hazánkban is őshonos, így szinte bárhol beszerezhető. Érdekesség, hogy létezik belőle fekete, fehér, sárga és lila fajta is, de a piros gyümölcs a legelterjedtebb.

A málna kitűnő C-vitamin-forrás, de nagy mennyiségben tartalmaz A-, E-, K- és B-vitamint is, valamint számos ásványi anyagot, például mangánt, káliumot, vasat és magnéziumot. A népi gyógyászat szerint vérszegénység és szívbetegség esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása, magja pedig az emésztésben lehet a segítségünkre.

Bár főként friss formában érdemes fogyasztani, hiszen ekkor érvényesülnek leginkább pozitív tulajdonságai, nyáron akár süteményekhez, fagylaltokhoz vagy hűsítő üdítőkhöz is felhasználhatjuk. Ebben az időszakban a hideg gyümölcslevesek kifejezetten népszerűek, ám ha mégis maradna belőle néhány kanálnyi, viszont van otthon egy kis málna, akár még frissítő smoothie-t is készíthetünk belőle. Ehhez ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk, de például az ananász jól harmonizál a málnával, valamint a gyümölcslevesben található meggyel is.

Hozzávalók 1 személyre: (elkészítési idő: 5 perc)

• Kb. 20 dkg málna

• 3 ek. darabolt, friss vagy konzerv ananász
(a konzerv esetében a levéből is érdemes 1 dl-t hozzáadni)

• 2 dl gyümölcsleves

Az elkészítés nem igényel különösebb előkészületeket, a hozzávalókat turmixgépbe öntjük, majd alaposan összekeverjük. A kész smoothie-t pohárba öntjük és fél órára a hűtőbe tesszük, majd hidegen fogyasztjuk.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!