A netezés egészségügyi hatásaitól tart a lakosság

Forrás: MTI
A koronavírus-járvány alatt jelentősen megnőtt az otthoni internethasználat, aminek egészségükre és a személyes adataik biztonságára kifejtett hatása miatt aggódnak leginkább az emberek, mutat rá az EY a legfrissebb nemzetközi kutatásában.

Az EY nemzetközi tanácsadó kutatása 17 500 háztartás bevonásával készült. „Az internet szigorú szabályozását a megkérdezettek közel fele támogatja” – mutat rá Zala Mihály, az EY információbiztonsággal foglalkozó vezetője. Hozzátette: a cégeknek biztosítaniuk kell, hogy meg tudják védeni ügyfeleik adatait a hekkerektől és megfelelően használják fel a rájuk bízott személyes információkat. Aki ezt nem tudja garantálni, attól a jövőben könnyen elpártolhatnak a vevők.

A kutatás szerint a járvány hatására az emberek csaknem fele egyre többet internetezik otthonról. A kijárási korlátozások alatt számos olyan felhasználó indított videóhívásokat (25 százalék), használt egészségügyi szolgáltatásokat (20 százalék), valamint vett részt online oktatásban (18 százalék) a lakásából, akire ez korábban nem volt jellemző.

A világhálón töltött idő emelkedésével a felhasználók tudatosabbá is váltak. Ma már sokkal jobban tartanak az emberek az internetezés egészségügyi hatásaitól (41 százalék), mint a veszélyhelyzet előtt, és kifejezetten óvatosak (39 százalék), ha online kell megosztaniuk személyes adataikat. A megkérdezettek majdnem fele kevesebbszer használná okostelefonját, és negyedük az előfizetett streaming-szolgáltatásai számát csökkentené.

A válaszadók 42 százaléka szerint már jelenleg is túl sokat költ tartalomra, míg az otthonok több mint felében (53 százalék) különösen fontos, hogy minél kevesebbet fizessenek ki kommunikációs szolgáltatásokra.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!