Szorongj velünk!

2010. 10. 12.
Szerző: Schmelzer Tekla
Sokan küzdünk gátlásokkal és szorongásokkal. Ezeket legyőzni nem egyszerű, de nem csak a személyiségünkben fejlődhetünk általa, hanem sok új tapasztalatot is nyerhetünk vele. Most felfedjük, hogy hogyan birkózhatunk meg a tíz, legtöbbünket érintő aggodalommal.
1.Bogarak

Valljuk be, azoknál a soklábú kis teremtményeknél nincs igazán rondább dolog a világon. Ám lehet, hogy ők is így vélekednek rólunk, emberekről. Ha nem piszkáljuk őket, nem valószínű, hogy ártanának nekünk, és az is kevéssé valószínű, hogy az életünkre akarnának törni.

2. Népszerűtlen vagyok

Ahelyett, hogy azon aggódna, hogy ki szereti Önt, inkább azon gondolkozzon el, hogy Ön kit is kedvel valójában. Egyébként pedig még Teréz anyát sem kedvelte mindenki.

3. Lemegyek az edzőterembe

Nagy tévedés, hogy az edzőtermekbe csak kigyúrt testű, lapos hasú Adoniszok és Barbie babák járnak. Sok ember van ott, akik a kisebb- nagyobb súlyfeleslegüktől szeretnének megszabadulni, és csatakosan küzdenek a céljuk eléréséért.

És a kockahasat is el kell kezdeni építeni valahol.

4. Bort kell választanom

A tudást csak tanulással lehet gyarapítani. Ha kétségei vannak, kérdezzen! A legjobb ötlet, ha ellátogat hazánk számos borászatából az Önhöz legközelebbibe, ahol a borásztól minden kérdésére választ fog kapni. Ha viszont nincs kedve kimozdulni, akár a saját otthonában is tarthat egy kis borkóstolással egybekötött vacsorát, ehhez nem kell mást tenni, csak venni néhány palack szőlőnedűt. Még az is lehet, hogy annyira belemerül a borászatba, hogy egyszer még igazi sommelier-nek is mondhatja magát.

5. Kezdeményezés

Mindig is a férfiaké volt a kezdeményező szerep. De hát nem arra van az emancipáció, hogy a nők is a férfiak jogaival bírjanak? Nem mellesleg a férfiak igazán vonzónak találják a bátor, kezdeményező nőket. Ha pedig a kinézett alany nem viszonozná a közeledésünket, biztos lesz olyan kedves, hogy ezt olyan stílusban közli majd velünk, ahogy ezt mi tettük a hasonlóan próbálkozókkal. ( karma, nemde?)

6. Kimondom: „nem tudom"

Tudatlannak bizonyult valamivel kapcsolatban? Nem egy emberrel fordult már ez elő. Viszont kevesekben van meg az a bátorság, hogy ezt el is ismerjék. Higgye el, nem lesz attól kevesebb, hogyha vállalja „esendőségét".




Nem is ijesztőek
7. Műtárgyat szeretnék

Ha az a célja, hogy büntesse a szemét vagy bosszút álljon a falain egy régi sérelemért, vegyen tömeggyártású posztereket. Nem ez nem jó megoldás. De akkor mégis mi kerüljön a falra? Vegyen egy eredeti műtárgyat – egy festményt vagy szobrot. A művészeti iskolák kiállításain egyedi alkotásokat vehet elérhető áron, és még az is lehet, hogy néhány év múlva a megvásárolt műalkotás sokat fog érni.8. Egzotikus helyre utazom

A jó öreg Európa egy igazán gyönyörű hely, számtalan szebbnél szebb országgal, de mégis van abban valami különösen izgalmas, ha messzebbi helyekre merészkedik az ember. Egy extrém túra Tibetben, vagy elefántsimogatás Thaiföldön maradandó emlék lehet az egész család számára. Keressük elő az útlevelünket, fogjunk egy térképet és vágjunk neki az útnak!

10. Felfedeztem az első ősz hajszálakat

Az őszülés nem kor kérdése. Van, akinél már 20 évesen megjelennek az ősz tincsek, és van, aki még 80 évesen is eredeti színű hajával büszkélkedhet. Ám semmi ok a pánikra! A férfiaknál néhány ezüstös hajszál megjelenése ellenállhatatlan sármot tud kölcsönözni viselőjének, a hölgyek pedig élhetnek a melírozás és hajfestés lehetőségével.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!