Valószínűleg egyéni érzékenységen is múlik, hogy számunkra melyik reformirányzat válik be. Múlik az életmódon (például mennyit mozgunk), azon, hogy milyen országban, milyen éghajlati viszonyok között élünk.
Dr. Hummel szerint az, aki az alábbi étrendet fogyasztja, nem lesz beteg, még az enyhe nátha is elkerüli. Ha túlsúlyos, fogyni fog, ha sovány, akkor erősödni. Több energiája lesz, később fárad el, a sportolók teljesítménye fokozódik. Kevesebb alvással is beérjük, munkabírásunk növekszik, kisimulnak a ráncok, a fájdalmak eltűnnek.
Jó lenne!
Lássuk hát az új táplálkozási irányelveket:
Bármilyen hús, bármilyen módon elkészítve (állati eredetű zsír és szalonna korlátozás nélkül felhasználható).
Halaknál részesítsük előnyben a tavi és folyami halakat a tengerikkel szemben.
Köreteknél: mellőzzük a finomított szénhidrátokat (cukor, liszt, teljes kiőrlésű is, burgonya, különösen az olajban sütött veszélyes, hántolt rizs stb.).
Részesítsük előnyben a zöld leveleket, zöldséggumókat, gyümölcsöket, csíráztatott magokat.
Az alapanyagok legyenek frissek és nyersek
Növényi olajok közül csak a hidegen sajtoltakat, de inkább zsírt és az írótlanított vajat használjuk.
A köretek feldolgozásánál a következő konyhatechnikákat helyezzük előtérbe:
Fagyasztás (a felengedést követően azonnal dolgozzuk fel, és 12 órán belül együl meg, ha nem szárítunk utána).
Szárítás, aszalás 40 C fok alatt.
Aprítás, pépesítés, mixelés nagy fordulatú bot mixerrel, gyors fordulatú darabolóval.
Az alapanyagok tárolásánál a vákuumcsomagolás és a fagyasztás a legjobb.
Reggel vagy délelőtt igyunk meg egy pépes "zöld turmixot"!
A zöld turmix-pép összetétele: egy marék zöld levél (spenót, petrezselyem, zeller, káposztalevél stb.), a többi gyümölcs (egy alma, banán, citromlé, narancs, harmad ananász vagy körte, szilva, cseresznye, megy stb., mag nélkül) - ezeket pépessé turmixoljuk és frissen megisszuk. (Egy két óránál tovább ne tároljuk!)
Dr. Hummel Zoltán a Prímbiotikum felfedezője és a méregtelenítés szakértője szerint a hatás nem marad el.