Jó nyomon jártak, mivel az óceáni gyöngyporban számtalan ásványi anyag, aminosav és antioxidáns található, ráadásul kiemelkedően magas a kalciumtartalma, amely kiváló gyógyír csontritkulás ellen. Emellett tartalmaz rezet, vasat és magnéziumot is, amelyek az általános egészség és erőnlét fenntartását segítik.
A kevésbé ismert adaptogén anyagok családjába tartozik, amelybe olyan gyógynövények sorolhatóak, mint a ginzeng, a kurkuma és az édesgyökér.
A definíciója szerint ezek a különleges anyagok a test stresszhez való alkalmazkodásában segítenek, és ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol ténylegesen szükség van a szervezetünkben.
Felmerülhet a kérdés, hogy mitől válhat újra izgalmassá épp most egy több ezer éve létező recept?
A válasz egyrészt a modern orvoslásban rejlik: a fejlett gyógyászati technológiák már lehetővé teszik az igen finom porrá alakítást, és a vegytiszta – szó szerint ehető – őrlemény előállítását.
Másrészt a tudatos, mindennapi bőrápolás és egészségmegőrzés térnyerése miatt, amelybe tökéletesen beleilleszkedik a gyöngypor sokrétű hatásmechanizmusa: bőrfiatalító, revitalizáló, táplálja a hajat és a körmöket.
A kínai orvoslás szerint erősíti és stabilizálja a shent is, azaz az elmét és szellemet, illetve oldja a testet uraló feszültségeket. Emellett elősegíti a mély alvást, támogatja az egészséges látást, a fogakat, a szívet, a csontokat és az ízületeket.
Külsőleg kiváló arcpakolás készíthető belőle, de bármilyen arckrémbe, tonikba vagy alapozóba is bekeverhető. Belsőleg, íztelen-szagtalan tulajdonsága miatt, szinte minden italban és folyékony halmazállapotú ételben könnyedén fogyasztható.
Itthon és Európában még kevésbé ismertek ezek a prémium, magas minőségű termékek, de nem kizárt, hogy látványos anti-aging hatása miatt hamarosan beépül a magyar nők mindennapi szépségápolási rutinjába.