Jó hírének nem ártottak az évezredek.
A fokhagyma ma is őrzi dobogós helyét a gyógyításra használt növények között. A modern orvostudomány már azt is tudja, miért. A fokhagyma fő hatóanyaga, az alliin levegővel érintkezve allicinné alakul. Azok a vegyületek pedig, amelyek allicinből keletkeznek, valamint a növényben található vitaminok és ásványi anyagok együttesen adják csodálatos gyógyerejét. De a szaga… Az csakugyan vitathatatlanul kellemetlen. Korunknak azonban erre is van megoldása. Ma már a fokhagyma kivonata tabletták, drazsék, kapszulák alakjában minden gyógyszertárban, gyógynövényboltban kapható. Kúraszerű fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás, a koleszterin. Erősödik a szervezet ellenálló képessége. Sok orvos esküszik vírusölő, sőt, tumorsejt-növekedést gátló tulajdonságára is. A tisztátalan bőr, az érszűkület, a bélféreg ellen is ajánlható.