Óvatosan a fogfehérítéssel
Ki ne szeretne ragyogó, fehér fogazatot villogtatni? Az idő múlásával azonban egyre sötétebb színárnyalatúak lesznek a fogaink, ezért sokan a kifehérítést választják. Ezzel azonban csínján kell bánni, mivel az eljárás során sérülhet a fogzománc, főként, ha túl gyakran alkalmazzák a fehérítést.
Nem szabad forróra hideget inni
Az, aki evés közben is szokott folyadékot inni, nem árt, ha tudja, hogy forró étel után nem szabad hideg üdítőt, vizet inni, hiszen hő hatására a fogak kitágulnak, a hidegre pedig összehúzódnak. A folyamat nagyon gyorsan zajlik le, és hatására a fogak könnyen károsodhatnak.
A fogak rágásra valók
Ha például a körömlakkos tégely vagy a sörösüveg tetejét a fogainkkal szoktuk felnyitni, akkor bizony helytelenül cselekszünk. A fogak az ételek megrágására szolgálnak – ha másra használjuk őket, akkor nem árt vigyázni, mert mikrorepedések keletkezhetnek a zománcon, amit alig lehet ugyan észrevenni, ám a szuvasodás így könnyebben elkezdődhet, de akár egy nagyobb darab is kitörhet a fogból, nem beszélve arról, amikor az egész fogunk törik bele valamibe.
Forrás: https://twice.hu/