A savanyodásnak köszönhetően a káposzta megőrzi magas C-vitamin-tartalmát, ugyanakkor az ízesítéséhez használt fűszerek – babérlevél, bors, kapor, mustármag, torma, köménymag – szintén jótékony hatással vannak az emésztőszervi megbetegedésekre. A C-vitaminin kívül gazdag A- és B-vitaminban, de tartalmaz káliumot, ként, vasat, klórt, nátriumot, foszfort, kalciumot és jódot is.
Orosz falusi zöldségsaláta
Hozzávalók:
500 g savanyú káposzta
2 sárgarépa
2 közepes cékla
4 közepes krumpli
2 salottahagyma
4 közepes ecetes uborka
2-3 evőkanál hidegen préselt napraforgóolaj (vagy más salátaolaj)
TIPP: Közvetlenül tálalás előtt készítsük el, hogy a cékla színe ne fogja meg a többi zöldséget!
Receptek, szöveg: Bezselics Ildikó / Két cica konyhája – ketcicakonyhaja.blog.hu
Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio