Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Orosz falusi zöldségsaláta

Módosítva: 10/9/2024 1 perc fogyókúrás recepteksavanyú káposztaÖsszes cikk
A savanyú káposzta fejes káposztából készül, melyet sóval vagy sós vízzel és kovásszal erjesztenek 10-90 napig. Erjedésekor az anyagcsere számára jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el benne, melyek kedvező hatással vannak a bélflórára.

A savanyodásnak köszönhetően a káposzta megőrzi magas C-vitamin-tartalmát, ugyanakkor az ízesítéséhez használt fűszerek – babérlevél, bors, kapor, mustármag, torma, köménymag – szintén jótékony hatással vannak az emésztőszervi megbetegedésekre. A C-vitaminin kívül gazdag A- és B-vitaminban, de tartalmaz káliumot, ként, vasat, klórt, nátriumot, foszfort, kalciumot és jódot is.

Orosz falusi zöldségsaláta

Hozzávalók:

500 g savanyú káposzta

2 sárgarépa

2  közepes cékla

4 közepes krumpli

2 salottahagyma

4 közepes ecetes uborka

2-3 evőkanál hidegen préselt napraforgóolaj (vagy más salátaolaj)

  1. A répát, a céklát és a krumplit héjastul puhára pároljuk, majd megtisztítva, az uborkával együtt kis kockákra vágjuk.
  2. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, majd egy ezt is kisebbre daraboljuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük őket és kevés olajjal meglocsoljuk.

TIPP: Közvetlenül tálalás előtt készítsük el, hogy a cékla színe ne fogja meg a többi zöldséget!

 

Receptek, szöveg: Bezselics Ildikó / Két cica konyhája – ketcicakonyhaja.blog.hu

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

A savanyú káposzta fejes káposztából készül, melyet sóval vagy sós vízzel és kovásszal erjesztenek 10-90 napig. Erjedésekor az anyagcsere számára jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el benne, melyek kedvező hatással vannak a bélflórára.