Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Melyik méz mire jó?

Létrehozva: 10/27/2013 1 perc Méh, darázsmézpropoliszÖsszes cikk
A méz körülbelül 190 féle tápanyagot tartalmaz: 19 aminosavat, 33 ásványi anyagot, 11 vitamint, enzimeket, szőlőcukrot, gyümölcscukrot, amely molekulaszerkezetének köszönhetően minden átalakítás nélkül beépíthető a szervezetbe. Mégsem mindegy, hogy melyik bajunkra milyen mézet fogyasztunk.

Akácméz: jó köhögés csillapítására és gyomorsavtúltengésre. Magas gyümölcscukor-tartalma miatt sokáig folyékony marad.

Aranyvesszőméz: kissé sötétebb, lassan kristályosodó méz, amely kiváló vesetisztító, húgyúti fertőtlenítő.

Galagonyaméz: világos, kristályosodó méz, amely különösen szívbetegségek esetén, szívgyengeségnél ajánlott.

Gesztenyeméz: sok ásványi anyagot tartalmaz. Íze pikánsan kesernyés. Fogyasztása visszérpanaszoknál és trombózis megelőzésére javasolt.

Hajdinaméz: különös illatú, barnássárga színű méz. Erősítő hatású. Rendszeres fogyasztása előnyösen hat a bőrképződésre.

Hársméz: kellemes ízű, fűszeres aromájú méz, amely légúti hurutok, görcsös, lázas állapot esetén ajánlott. Jó idegnyugtatónak és mézes pakolás céljára.

Levendulaméz: kiváló aromájú méz, illatát sokáig megőrzi. Álmatlanságra, veseproblémákra ajánlatos.

Lóhereméz: halványsárga, zsírszerű méz. Főként érzékeny gyomrúaknak ajánlott.

Medvehagymaméz: kevésbé kristályosodó, pikáns ízű, fűszeres gyógyméz. Kiváló görcsoldó és idegnyugtató hatású.

Mentaméz: zamatos, világoszöld színű, sok illóolajat tartalmazó méz. Emésztést serkentő, puffadást csökkentő, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású.

Napraforgóméz: gyorsan kristályosodó, sárga színű, magas flavonoidtartalmú méz. Sütésre alkalmas.

Repceméz: kevéssé savas, gyorsan kristályosodó, krémszínű méz. Gyomorsav-túltengésnél hatásos.

Tarlóvirágméz: világos, lassabban kristályosodó, iridoidtartalmú méz. Nyugtató hatású.


forrás: https://mez-mez-mez.blogspot.hu/

A méz körülbelül 190 féle tápanyagot tartalmaz: 19 aminosavat, 33 ásványi anyagot, 11 vitamint, enzimeket, szőlőcukrot, gyümölcscukrot, amely molekulaszerkezetének köszönhetően minden átalakítás nélkül beépíthető a szervezetbe. Mégsem mindegy, hogy melyik bajunkra milyen mézet fogyasztunk.