Az első és legfontosabb dolog, hogy kerüljük az olyan ételeket, amelyek telített zsír- és cukortartalma igen magas. A tejtermékek közül is a csökkentett zsírtartalmúakat keresd, és itt is érdemes odafigyelni a cukortartalomra: sokszor egy gyümölcsös joghurtban akár 2-3 kiskanálnyi mennyiségnek megfelelő cukor is lehet! Helyette próbáld ki, milyen finom, ha natúr joghurtba aprítod a kedvenc idénygyümölcsödet! Így biztosan tartósítószer– és színezékmentes terméket fogyasztasz.
Az alkoholtartalmú italok (főképp a tömények) kerülése épp olyan lényeges, mint a cukoré vagy a telített zsírsavaké. Az ilyen italok felboríthatják a szervezet vízháztartását és rengeteg méreganyaggal is terhelik a szervezetet.
Mit egyél és igyál?
A görcsök enyhítésére a telítetlen zsírsavakban gazdag ételeket érdemes fogyasztani. A telítetlen vagy ún. „jó” zsírsavak nem csak az alakodra vigyáznak, de segítenek az izmok lazításában is, így hatásukra a görcsök is enyhülhetnek.
Csoki és fagyi helyett a gyümölcsök és a sózatlan magvak jó megoldásnak bizonyulnak. Érdemes vigyázni azonban a szárított gyümölcsökkel, mivel rengeteg cukor és tartósítószer is lehet bennük.
A fáradtság és a levertség kezelésére tökéletesek a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek. Ezek a szénhidrátok hosszan tartó energiát biztosítanak a szervezetednek, ezáltal a hangulatod is javul, hiszen a vércukrod nem hirtelen, hanem fokozatosan fog csökkenni, így nem kívánsz meg olyan ételeket, amelyek gyorsan „hatnak”, de nem hosszan tartó energiát biztosítanak (mint pl. a csoki vagy a chips).
forrás: mainap.hu