A nyers édességek nemcsak szépek és finomak, hanem egészségesek is. Nem tartalmaznak cukrot, fehér lisztet és feldolgozott zsiradékot, és nincsenek hőkezelve.
Hogy ez miért jó? Szervezetünk azokat az ételeket tudja leghatékonyabban megemészteni, amelyek legközelebb állnak a természetes állapotukhoz. Vagyis: amik zöldségekből, gyümölcsökből, olajos magokból készülnek, sütés, főzés nélkül. A sütés nem csak az enzimeket pusztítja el, hanem tönkreteszi a legtöbb vitamint, átalakítja és emészthetetlenné teszi a fehérjéket, zsírokat.
A nyers édességekben található cukortartalom természetes. Forrása gyümölcs, aszalt gyümölcs, amelyek magas rosttartalma segíti az emésztést és lassítja az édességben található gyümölcscukor felszívódását.
A Nyersétel Akadémia munkatársainak az a célja, hogy emberek ezreinek változást hozzon az életébe és megtanítsa őket az egészséges, növényi alapú nyers táplálkozásra. Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia vezető „nagymestere” a nemzetközi nyerskonyhát hozzáigazította a magyar emberek ízlés- és ízvilágához. Gitta azt vallja, hogy nem kell teljesen eldobni magunktól eddigi életünket, ételünket; elég, ha csak „beemeljük” abba az egészséget. Igaz ez az ünnepek alatt is, amikor amúgy is a kulináris élvezeteké a főszerep. Legyen, de legalább részben legyen egészséges, amit elfogyasztunk, ne hizlaljon, és szemet gyönyörködtető, ízlelőbimbókat „elzsibbasztó” sütik, desszertek kerüljenek az asztalra!