sport

5 tipp, hogyan térjünk vissza a szabadtéri sporthoz

A nap első sugarai szinte hívogatnak minket a természetbe, így nem véletlen, hogy sokan ilyenkor kapják elő a szekrényből a futócipőt, és kezdenek bele az alakformálásba. Azonban érdemes megfogadnunk néhány hasznos tanácsot.

Felfedezték, miért nehéz újrakezdeni a testmozgást

A Leeds Egyetem kutatói a Journal of Clinical Investigation folyóiratban közölt cikkükben számoltak be arról, hogy valószínűleg megtalálták a választ arra a kérdésre, miért lesz annál nehezebb újra mozogni, minél kevesebb testgyakorlást végzünk.

A nevetés mint testedzés

Már félórányi irányított nevetés felér egy könnyű testmozgással, és javítja a közérzetet idősebb nők esetében. Az ELTE PPK kutatói az egyre elterjedtebb hahota jóga pszichés és élettani hatásait vizsgálták.

A trigger pontok a mozgást is akadályozzák

Gyakori panasz, hogy a túlerőltetett, fáradt, feszes izmokban kis, fájdalmas csomók, ún. trigger-pontok jelennek meg, amelyekből a fájdalom távolabbi területekre is kisugározhat. Miért alakulnak ki, és hogyan enyhíthetők ezek a kellemetlenségek?

Életmódváltás könnyedén

Fitnesz szakemberek, dietetikusok, orvosok és korábban súlyfelesleggel küzdő emberek egyaránt gyakran hangsúlyozzák az egészséges életmód fontosságát - nem véletlenül...

Az UV-sugárzás télen is veszélyezteti a szemet

Az UV-sugárzás káros hatása egyértelműen összefüggésbe hozható a szürkehályog, a retinabetegségek és a szaruhártya-problémák kialakulásával, amelyre télen is nagy figyelmet kell fordítani.

A leggyakoribb ortopédiai problémák gyerekeknél

A szülők gyakran felfigyelhetnek a gyermekük ortopédiai problémáira, hiszen az ún. lúdtalp, a hanyagtartás nevű rendellenesség és a súlyosabb gerincferdülés nem ritka jelenség.

7 tipp a téli sportbalesetek megelőzésére

A téli sportok a szabad levegőn való mozgás előnye mellett sajnos komoly veszélyeket is tartogathatnak. Íme néhány tipp, hogy balesetek nélkül ússza meg a téli sportolást.

Hogyan kezelhető a porckopás?

Az ízületek leggyakoribb betegsége az ízületi porckopás, más néven artrózis, amely a felnőtt lakosság 15-20 százalékát érinti.

A testmozgás az agyat is frissen tartja

Nemcsak izmainkat, hanem agyunkat is karban tarthatjuk a rendszeres testmozgással. A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének vezetője a Szenior Egyetem előadásán mutatta be a fizikai aktivitás idegrendszerre gyakorolt hatásait.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!