kultúra

Oláh Ibolya: „Én mindig a helyemen voltam”

Oláh Ibolya tehetségéhez nem fér kétség, mégsem volt egyszerű megvetnie a lábát a zenei életben. Maga is azt vallja, hogy öntörvényű és szókimondó, talán ezért is megosztó személyiség. Az viszont biztos, hogy helyén van a szíve, az önazonosság pedig személyiségének nélkülözhetetlen része és értéke.

Balázs Péter: 75 év a művészet szolgálatában

Balázs Péter a festészeten kívül minden művészeti ágban kipróbálta magát, így generációk sora ismeri nevét és jellegzetes hangját. Bár színházigazgatói tevékenységét abbahagyta, tervei most is bőven vannak. A 75 éves színművésszel születésnapja kapcsán beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.

A közönség nélkül minden érvénytelen

Vannak színészek, akik csak a színpadon vagy a kamera előtt mutatják meg a bennük dolgozó tüzet, egyébként csak derengenek a mindennapok forgatagában. Nos, Hegedűs D. Géza nem ilyen.

Bemutatják a Lyme-kór diagnosztikájának új módszereit

Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok címmel nyílt nagyszabású tudománytörténeti kiállítás a Millenáris D épületében. Az interaktív tárlaton olyan mérföldkőként számontartott tudományos és technikai vívmányokat mutatnak be, amelyek feltalálói között magyar tudósok, szakemberek is megtalálhatóak.

„Az légy, aki vagy”

Az első szó, ami eszembe jut a két elválaszthatatlan rocklegendáról, az az önazonosság. Kevés olyan előadóművésszel találkoztam, aki minden gesztusában, mondatában és pillantásában annyira önmaga lett volna, mint ők ketten.

Az elmúlt két év legjobbjai

Persze, hogy mi a legjobb, azt mindenki maga dönti el, hiszen az, hogy mi tetszik, teljesen szubjektív, pláne, ha képzőművészetről van szó – sőt gyakorta felmerül a kérdés, hogy mit tekinthetünk egyáltalán annak.

A magyarok szeretik a városaikat

A National Geographic legújabb kutatásából kiderült, melyek a legnépszerűbb magyarországi városok és hogy sétálgatunk-e „csak úgy” az utcákon, izgalmasnak tartjuk-e a saját városainkat.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!