étkezés

Fejben indul és lélekben folytatódik

Nem feltétlenül szükséges edzőteremben izzasztani magunkat, ha szeretnénk néhány felesleges kilótól búcsút venni. A fogyás eredményessége jelentős mértékben függ az étrendtől.

Belső óránk beállítása segíthet a fogyásban

A tudósok pontosan meghatározták, mit és mikor kell tennünk a nap folyamán ahhoz, hogy a belső óránk a leghatásosabban támogassa a fogyásunkat és az ideális testsúly elérését, megtartását.

Az IPF-betegek táplálkozásának nehézségei

Egy átlagos embernek körülbelül napi 50 kalóriára van szüksége a légzéshez. Az IPF-ben szenvedők gyakran több kalóriát égetnek el naponta csupán légzésre. Ez megnöveli a napi kalóriaszükségletet, ami megnehezíti a testsúly megtartását is

Ezt a 4 ételt egye szíve egészségéért

A táplálkozásunkkal rengeteget tehetünk szívünk és érrendszerünk egészségének megőrzéséért. Dr. Elizabeth Klodas kardiológus most megosztott négy fogást, amiért nemcsak a gyomrunk, de a szívünk is hálás lesz majd.

Könnyen emészthető ételek nyáron

Ha a testünk jól működik, a nagy melegben kevésbé kívánjuk a laktató ételeket, a szervezetünk energiaszükséglete pedig körülbelül tizenöt százalékkal csökken.

Népbetegség, mégis tabu

Magyarországon népbetegség az aranyér, ami a fiatalok jelentős hányadát is érinti, de a téma még mindig tabunak számít.

4+1 dolog, amit tehetünk szívünk egészségéért

Hazánkban a lakosság mintegy harmada szenved magas vérnyomásban, a halálozások 49 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, emiatt például 2019-ben mintegy 64 ezer ember hunyt el Magyarországon – ez havonta átlagosan több mint ötezer halálesetet jelent.

Az vagy, amit megeszel

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás, és egyre több kutatás bizonyítja, hogy a bélrendszerünkben lezajló folyamatok nem csak az emésztésünkre korlátozódnak.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!