Vegetáriánus

Milyen anyagcseretípus vagyok?

Az emberek anyagcsere alapján való kategóriákba osztását (metabolic typing) az amerikai William L. Wolcott fejlesztette ki. Módszere azon a felismerésen alapul, hogy a táplálkozás erős befolyást gyakorolhat anyagcserénk kontrollrendszerére, akárcsak az autonóm idegrendszer vagy a mirigyrendszer.

Lekvár főzés nélkül, aszalt gyümölcsből

Amikor odakint kitartóan szemerkél az őszi eső, arra gondolunk, vajon hogyan lephetjük meg önmagunkat és a családunkat valamilyen egészséges finomsággal. Vajon tudunk-e főzés nélkül lekvárt készíteni úgy, hogy közben megőrizzük a gyümölcsökben rejlő életfontosságú vitaminokat, enzimeket? Igen, tudunk!

A legjobb vegetáriánus receptek: diós zabpehelykrém

Soha nem fogjuk megunni a vegetáriánus ételeket, ha kellő fantáziával és néhány, korábban csak ritkán használt, olcsó és kiadós összetevővel megtanulunk bánni. Az egyik ilyen elfeledett alapanyag a zabpehely, melyet rengetegféleképpen felhasználhatunk. Készíthetünk belőle édességet éppen úgy, mint szendvicsre valókat – lássunk most ezek közül egy receptet, amelyet érdemes kipróbálni.

XVII. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL – életmód hétvége nem csak növényevőknek – 2013. augusztus 24-25.

2013. augusztus 24-25. között immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLt, mely táplálkozási szakemberek előadásait, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, öko és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak! Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz az állatvédelemről, a nyers étkezésről, a vegán életmódról és a tej élettani hatásairól.

Kampány az egészséges női szívekért

A nőket is nagymértékben érintik a szív- és érrendszeri betegségek: míg a férfiaknál 46 százalékra, a nők esetében 54 százalékra tehető a szívinfarktus okozta halálozás. Ennek visszaszorítása érdekében az idén is nagyszabású jótékonysági kampány indul a Pirosban a Nőkért (PaN) mozgalom keretében.

Bio, makro, paleo – vajon mire jók?

Az ember az egyetlen élőlény a Földön, amelyik bármit képes megenni, függetlenül attól, hogy az jó-e neki vagy sem. Természetes táplálékát édesíti, savanyítja, fényezi, hígítja, sűríti, színezi, nedvesíti, szárítja, génkezeli, zselésíti, tömegét növeli, habosítja, majd az egészet tartósítja, dobozba, üvegbe, nejlonba, különböző műanyagokba zárja. Majd elnevezi, s azt mondja: élelmiszeripar. A nyers élelmiszert felforralja, megfőzi, grillezi, mikrózza, kirántja, megsüti, besűríti. Erre meg azt mondja: konyhaművészet.

A növényi olajak védelmében

Bár korábban állatkísérletek kapcsán felvetették a szakemberek, hogy a linolsavban gazdag étrend gyulladások kialakulásához vezethet, egy újabb, most közzétett kutatás eredményei szerint az emberi szervezet másként reagál az ilyen étrendre, mint az állatoké. A növényi olajok fogyasztása tehát nem jelent kockázatot egészségünkre nézve.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!