Megfázás

Csecsemőknél a hurut refluxot is jelezhet

Szörtyögő hangként lehet leginkább leírni, amikor a csecsemőnél hurutos tünetek jelentkeznek. Ilyen esetben nem biztos, hogy légúti fertőzéssel van dolgunk, érdemes a reflux irányába is vizsgálódni.

Antibiotikum arcüreggyulladásra?

Az arcüreggyulladással járó rossz közérzettől és fájdalomtól szeretnénk mielőbb megszabadulni, de valójában erre csak az esetek kis százalékában jelenti az antibiotikum a megoldást.

A levesek gyógyító ereje

A lábadozó betegek ápolása során a mai napig az egyik legkedveltebb „gyógyírként” tartják számon a leveseket. De vajon miért, és mennyire segít valójában a gyógyulásban a folyékony étel?

Hogyan kerülhetjük el az arcüreggyulladást?

A náthás állapot és az influenzavírusok nyomán gyakran alakul ki azok kellemetlen szövődménye, az arcüreggyulladás, ami szinte minden ember életében jelentkezik legalább egyszer, és ami akár krónikussá is válhat.

Hogyan maradjunk egészségesek télen?

A tél hallatán sokaknak rögtön a hideg, a megfázás, orrfújás és az influenza jut eszébe. Pedig ez az évszak sokkal többet tartogat mindenki számára: a betegeskedés nem szerves része a télnek, ezért ha szem előtt tartunk néhány apróságot, nem kell lemondanunk az értékes élményekről.

A lázcsillapítás leghatásosabb módszerei

A láz tünetei ugyan kellemetlenek, ám szervezetünk védőmechanizmusának fontos része. Arról, hogy mikor és hogyan szükséges csillapítani, dr. Fodor Enikőt, a Fodor Gyógyszertár szakgyógyszerészét faggattuk.

Mikor csillapítsuk a köhögést?

A kellemetlen köhögéstől minél előbb szabadulnánk, ám nem mindegy, milyen esetekben alkalmazunk köptetőket és köhögéscsillapítókat.

Mit tegyünk, ha beteg a gyerek?

A gyermekek egészségét és immunrendszerét télen rendkívül fontos megerősíteni, ám ennek helyes módjáról érdemes tájékozódni. Ebben nyújtott segítséget Paksiné dr. Horváth Bettina, a Westend Patika szakgyógyszerésze.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!