Megfázás

A nélkülözhetetlen C-vitamin

A Szent-Györgyi Albert által felfedezett C-vitamin számos védelmi funkciót lát el a szervezetünkben, fontos szerepe van az immunrendszerünk megerősítésében is.

Természetes fertőtlenítő, a kakukkfű

A kakukkfű az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk: jellegzetes íze miatt gyakran használt fűszernövény, de illóolajként és teaként is számos jótékony hatással rendelkezik.

Miért fázunk meg télen gyakrabban?

Természetesnek vesszük, hogy az őszi-téli időszakban sokkal gyakrabban és nagyobb eséllyel fázunk meg, mint az esztendő más időszakában. Egy új kutatás igyekezett megválaszolni a kérdést, ami voltaképpen az ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget.

Immunerősítő tippek őszre

Ha ősz, akkor jöhet egy adag immunerősítés, hogy felkészülten nézzünk elébe a télen ránk váró kórokozók hadviselésének.

Milyen gyógyszereket vigyünk a nyaralásra?

Nyaralás előtt a csomagunk összeállításakor a legutolsó, ami eszünkbe jut - hacsak nem szenvedünk valamilyen krónikus betegségben -, az az orvosi csomag. Pedig érdemes figyelmet fordítanunk a megfelelő készítményekre, mert enyhe betegség vagy könnyebb baleset a pihenés alatt is érhet minket.

Az idült savós gyulladás okozta halláscsökkenésről

Nem ritka, hogy a szülő gyermeke elhúzódó náthás állapota miatt fordul fül-orr-gégészhez, ám ekkor újabb problémával szembesül: a diagnózis szerint a gyermek nem is hall jól a középfül idült savós gyulladása miatt.

A légúti fertőzések megelőzésének 3 alappillére

A járványhelyzet lecsengésével szerencsére egyre kevesebb a koronavírus-fertőzött és az influenzaszezonnak is vége. Ám folyamatosan napirenden van a koronavírus fertőzésen átesettek késői szövődményeinek kezelése, illetve a súlyos tüdőkárosodás megelőzésének kérdése.

Kivi: a hasznos téli-tavaszi vitaminforrás

A különleges ízű és külsejű kivi hazánkban is könnyen elérhető gyümölcsnek számít. Érdemes belőle minél többet fogyasztani, mert nagyon egészséges.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!