Váróterem

Macskafogó

Pont olyan nyugalmasan indult a rendelés, mint mindig. De ma senkinek nem jutott eszébe, hogy a homlokát törölgesse vagy a nyakát legyezgesse, mert egyik pillanatról a másikra akkora lett a felfordulás, hogy csak na.

Holdkór nem csak teliholdkor

– Tessék ideadni a taj-kártyát! – hallatszott Lilla nővér hangja. És mivel Lilla nővér hangja nem szokott kihallatszani az orvosi szobából, sejteni lehetett, hogy olyasvalakihez beszél, aki egyrészt nagyot hall, másrészt lehet, hogy nincs taj-kártyája.

Milyen egy droghasználó a valóságban?

Az egyik teremben épp a falat fúrták, az előtérben már percek óta kalapáltak. Mintha feleselni akarna a robajjal, egy huszonéves fiú le-föl rohangált a váróban, és ha odaért a falhoz, belerúgott.

Virágot az ápolóknak!

Nem igaz ám, hogy ha maszk van az emberen, akkor nem hallani, mit motyog magában...

Nincs is jobb, mint félni!

Verőfényes, bolond április. Illatos a levegő, rügyeznek a fák, a pocsolyák visszatükrözik a napsugaras, kék eget. Micsoda ötlet ilyen gyönyörű időben orvoshoz menni?

Ha nagy leszek…

Március 21. a Down-szindróma világnapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítse, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Ha kitör a frász – avagy az epilepszia a zsenik betegsége?

Álmos, sötét délután. A rendelő várótermében elfelejtették felkapcsolni a villanyt, olyan, mintha behömpölygött volna a sűrű homály odakintről. Mártika most is vérnyomás-ellenőrzésre jött, csak most egy ismerős arc sincs, akivel szóba elegyedhetne.

Hol van, és mi az? – várótermi jelenetek

Tágas terem, halványzöld falak, fehér padok, elférnének itt harmincan is, de most csak négy ember üldögél gondterhelt arccal, maszkban. Úgy tesznek, mintha mind egyedül lennének, nem lenne kire nézni, nem lenne kihez szólni.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!