balesetveszély

Alvás és ébrenlét közti zavarok

Alvajárás közben a nők a férfiaknál kétszer gyakrabban végeznek kockázatos és összetett feladatokat, melyek sérüléshez vezethetnek – derül ki a Semmelweis Egyetem új kutatásából.

Hogyan lehet buli a trambulin?

A trambulin egy nagyon jó szórakozási lehetőség lehet, de csak akkor, ha betartjuk a használatára vonatkozó biztonsági előírásokat.

Előzzük meg a téli gyermekbaleseteket!

A hideg hónapokban is nagyon sok gyermekbaleset történik, melyek leggyakrabban zúzódásokkal, fejsérülésekkel, rándulásokkal, törésekkel járnak. A csúszós utak és a téli sportok okozta sérülések, az alapvető szabályok betartásával javarészt elkerülhetők lennének.

Mit tegyünk áramütés esetén?

Az áramütés okozhat eszméletvesztést, égési sérülést, de akár életveszélyes is lehet. Mire kell figyelnünk az alapszintű elsősegélynyújtás során?

Mikor szükséges a hallásvizsgálat?

A halláscsökkenés lehet átmeneti vagy tartós, de ha kialakult, fontos, hogy mielőbb felismerjék és kezeljék, mert az ép hallás hiánya az élet számos területén érezhető, és akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat.

Hogyan kerülhetők el a munkahelyi balesetek?

Baleset nemcsak otthon, de a munkahelyünkön, vagy oda tartva is érhet minket. Irodai munkakörben is történhetnek sérüléssel járó balesetek, de nagyobb ennek az esélye, ha például a szállítmányozásban, építőiparban, anyagmozgatással vagy veszélyes anyagokkal kapcsolatos munkahelyen dolgozunk.

Megnövekedhet a varjútámadások száma júniusig

Június közepéig lehet számítani a településeken embereket ijesztgető varjakra: a szülők ilyenkor a fészket elhagyó, de még ügyetlen és gyakran nem teljesen röpképes fiókáikat védelmezik.

7 tipp a téli sportbalesetek megelőzésére

A téli sportok a szabad levegőn való mozgás előnye mellett sajnos komoly veszélyeket is tartogathatnak. Íme néhány tipp, hogy balesetek nélkül ússza meg a téli sportolást.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!