Külföld

Legyen szebb a jövő!

Feleségem és a kollégái nagyon átgondoltan segítettek, és teszik ezt azóta is folyamatosan. Minden le volt egyeztetve, nekem csupán a logisztikai feladatoknak kellett megfelelnem. Pakoltam, vezettem és közben volt időm gondolkodni. Rengeteget.

Határon innen és túl

Hihetetlen összefogás és emberfeletti munka, megrázó pillanatok és szívfacsaró sorsok, a segítségnyújtás mélységei és magaslatai jellemezték az elmúlt heteket.

Az agy infravörös fénnyel is stimulálható

A Stanford University kutatói a Nature Biomedical Engineering folyóiratban arról számoltak be, hogy noninvazív módon, infravörös fénnyel képesek voltak irányítani egerek agyi idegsejtjeit.

Kell-e félnünk a baktériumoktól a metróban?

A reggeli csúcsforgalom idején mindegyik vonalnak saját jellegzetes baktériumflórája van, ami estére az egész rendszert egységesen benépesítő mikrobiommá áll össze - derül ki egy hongkongi kutatásból.

Vízipisztolyt vetnek be a galambok ellen Velencében

Vízipisztollyal „fegyverzik fel” vendégeiket egyes velencei szállodák a falánk galambok és sirályok ellen, amelyek agresszívan csapnak le a szabadban reggeliző vagy ebédelő vendégek szendvicseire, pizzáira és más harapnivalóira.

Génmódosított szúnyogokat engedtek szabadon

Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal azért engedélyezte, hogy az Oxitec nevű brit biotechnológiai cég génszerkesztett rovarok tömegeit engedje szabadon Floridában és Kaliforniában, mert ettől az általuk terjesztett betegségek csökkenését várja – írja a Magyarmezogazdasag.hu.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!