Külföld

Emberi eredetű anyagok adományozását könnyítené az EU

Az Európai Bizottság az emberi eredetű anyagok, köztük a vér, a szövetek, a sejtek, az anyatej, vagy a mikrobióta biztonságos, összehangolt és könnyebb adományozását célzó jogszabályjavaslatot terjesztett elő, tudatta a brüsszeli testület.

Szívizmok újjáépítésében segíthet egy új kezelés

A Manchesteri Egyetem kutatói többéves munkát követően egy olyan gélt fejlesztettek ki, melyet a működő szívbe lehet injektálni. Az anyag abban segít, hogy a szívbe juttatott sejtek új szövetet építsenek.

Majomhimlő elleni oltóanyagot vásárol az Európai Unió

Az Európai Unió mintegy 110 ezer adag majomhimlő elleni oltóanyag vásárlására vonatkozó megállapodást ír alá - közölte Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa Luxembourgban.

Szemvizsgálattal mérhetik fel a szívroham kockázatát

Az Edinburgh-i Egyetem kutatói megállapították, hogy az alapvetően demográfiai adatokkal dolgozó prevenciós modelleket csak egy egyszerű, noninvazív szemvizsgálattal kell kiegészíteni ahhoz, hogy sokkal pontosabban megjósolhassák a szívroham kockázatát.

Az okoskontaktlencse gyógyszert is képes adagolni

A Szun Jat-szen Egyetem tudósai olyan, vezeték és elem nélküli kontaktlencsét terveztek, amely figyeli a szemgolyón belüli nyomást, és igény szerint szabályozottan adagolja a zöldhályog elleni gyógyszert.

Robotokkal a fogápolásért

Mágneses biobotok jelenthetik a megoldást a jövőben arra, hogy az ember kevesebbszer forduljon fogorvoshoz – legalábbis így összegezhető az a fejlesztés, melyről az Indiai Tudományos Intézet weboldalán adtak hírt.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!