Tanulás

A tanárok a társadalmi megbecsülést hiányolják

Közzétette az országos reprezentatív pedagógusfelmérés eredményeit az ELTE PPK Neveléstudományi Intézete. A tanárok folyamatos szakmai fejlődését vizsgáló gyorsjelentés szerint a leterheltség jelenti a legnagyobb akadályt a legtöbbjük számára.

Hogyan neveljünk magabiztos gyermeket?

Felnőtt életünkben is időről időre nagy szükségünk van pozitív visszajelzésekre, de gyermekként talán még fontosabbak a visszacsatolások, hiszen így alakulnak ki önbecsülésünk alapjai.

Rászoruló gyermekeknek szervez tábort a Fővárosi Állatkert

Három héten át összesen 180 hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolás korú gyermeknek kínál egyedülálló élményeket a Budapesti Állatkert saját szervezésű VakációZoo nyári napközis táborában.

A kutyák is tehetséges szótanulók

Kivételesen tehetséges emberek, mint például Leonardo, Mozart és Einstein az emberi történelem és kultúra meghatározó alakjai. De vajon egy adott területen való tehetség egyedülállóan emberi jelenség?

Agresszív a gyermekem?

A gyermekkori agressziónak sokféle megnyilvánulási formája van, és noha szülőként ijesztő a vele való szembesülés, nem minden esetben van szó komoly problémáról.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!