Tanulás

A gyermekek fejlesztésének lehetőségei iskolás korban

Ahogy arról a korábbi cikkemben is írtam, vannak olyan gyermekek, akik hosszabb-rövidebb ideig fejlesztést igényelnek annak érdekében, hogy képességeiket, a bennük rejlő lehetőségeket ki tudják bontakoztatni, hogy az iskolában jól tudjanak funkcionálni, ne maradjanak le társaiktól.

Mintaház nyílt autisták részére

Megnyitotta kapuit az Autista Mintaház - Diagnosztikai és Terápiás Centrum Budapesten. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és az Együtt az Autistákért Alapítvány közös projektjében létrejött Mintaház az autizmus-spektrumzavarral élő gyermekek fejlesztését és családjaik segítését szolgálja.

Országos iskolai egészségvédő program kezdődik

Március 21-én - a víz világnapja előtt egy nappal - kezdődik az ország egyik legnagyobb iskolai egészségvédő programja, az ún. HAPPY-hét - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

A gyermekek fejlesztésének lehetőségei óvodáskorban

Ebben a cikkben, illetve folytatásában a sajátos nevelési igényű (rövidítve SNI-s) gyermekekről lesz szó. Most az óvodás korosztályt vesszük górcső alá és végignézzük annak a vizsgálati protokollnak a folyamatát, ami akkor zajlik le, ha felmerül a sajátos nevelési igény kérdése.

A nyuszik az iskolakezdést is megkönnyítik

Az osztálytermekben elhelyezett nyulaknak, valamint a velük folytatott állatasszisztált foglalkozásoknak köszönhetően jelentős mértékben csökkent a vizsgált elsőosztályos kisgyermekek szorongása – állapították meg a MATE kutatói.

Ismét nyílt napot tart a SOTE

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem online nyílt napjára, amely 2022. január 27-én várja az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő középiskolásokat és szüleiket.

4 tipp, hogy jobban menjen a tanulás

A tanulás nem minden gyereknek könnyű, viszont mindenkinek muszáj. Az általános iskolásoktól kezdve a felnőttképzésig mindenki küzd a tanulás nehézségeivel, hol jobban, hol kevésbé.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!