gyász

A gyermekek és a gyász

A halottak napja és a mindenszentek kapcsán fontos téma minden családban, hogy a gyermekek miként vegyenek részt az elhunyt szeretteinkről való megemlékezésen.

A Fiumei úti sírkert titkai

Ez a különleges hely nemcsak egy emlékhely, hanem szabadidős park is, amely számos tematikus túrával és programmal várja a kikapcsolódni vágyókat. Megmutatjuk, hogyan!

A halál feldolgozásának módszerei

A gyász fájdalmának enyhítésére többféle módszer is létezik, és érdemes is élni ezekkel annak érdekében, hogy könnyebb legyen a haláleset feldolgozásának folyamata.

Aki az élhető élet megteremtéséért dolgozik

1991-ben jött létre a Magyar Hospice Alapítvány Polcz Alaine vezetésével, aki a tanatológia, vagyis a pszichológia halállal és gyásszal foglalkozó területének hazai úttörője volt, így a hospice-rendszer felépítését ő dolgozta ki, míg dr Muszbek Katalin az orvosi vonalat erősítette.

Így segíts a gyermekednek kisállat elvesztését feldolgozni

A kutyusok, cicák és az összes kis háziállat nagyon sok remek napot, örömet hoz egy kisgyerek életébe. Tanítanak felelősség vállalásra, empátiára. De mi történik, ha a kis kedvenc elpusztul? Mit mondjunk, hogyan segítsünk?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!