kezelés

A foltos hajhullás kezelése

A haj foltokban történő hullása többeket érint, mint gondolnánk. A kialakult kórkép kiváltó okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa tájékoztatott.

Lábzsibbadás is jelezheti a cukorbetegséget

A cukorbetegséget bár csendes gyilkosnak is nevezik, mivel eleinte nem okoz tüneteket, ennek ellenére hosszú éveken át pusztít és rombolja a szervezetet. Ezért sokan csak akkor szembesülnek vele, amikor már szövődmények is kialakultak.

Az arcon lévő bőrpír lupusra is utalhat

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) igen gyakori autoimmun betegség, melynek vannak fellángoló és nyugalmi időszakai is. A tüneteket Blaskó György, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistája ismertette.

Fájdalom az ujjakban – A nyeregízületi porckopás

A nyeregízületi porckopásról általában csak a diagnózist követően hallanak először a páciensek, pedig sokakat érintő betegségről van szó. Dr. Hetthéssy Judit Réka kézsebész szakorvos, a Semmelweis Egyetem tudományos munkatársa mellett Kocsis Kata gyógytornász-fizioterapeuta mondta el, milyen tünetek esetén indokolt a szakorvos felkeresése.

Ingyenes ivartalanítást biztosítanak a kistelepüléseken

Mobil ivartalanító állomás működik a Felzárkózó Települések programban érintett falvakban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által indított Felelős állattartás program során a nem kívánatos szaporulat megelőzésére a legszegényebb településeken tartott kutyák helyben történő ivartalanítására is lehetőség nyílik.

Erősödhetnek az allergiás tünetek

Az idei pollenszezon tavaszi csúcsa már tetőzött, de az allergiások továbbra is jelentős terhelésnek vannak kitéve, hiszen egyszerre több mint húsz allergén növény pollenje található meg a levegőben, és legalább a felük országosan tüneteket okoz.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!