kezelés

Az idősek is megbirkózhatnak a modern technikával

Az idősek bizonyos fokú, a technológiai újításokkal és különösen az informatikával szembeni vonakodásának leküzdése valós kihívásnak tűnik. Ugyanakkor érdemes segíteni őket ebben, hiszen egészségi állapotuk javításában jelentős szerepet játszhatnak a modern eszközök és digitális rendszerek.

Robotokkal a fogápolásért

Mágneses biobotok jelenthetik a megoldást a jövőben arra, hogy az ember kevesebbszer forduljon fogorvoshoz – legalábbis így összegezhető az a fejlesztés, melyről az Indiai Tudományos Intézet weboldalán adtak hírt.

Világviszonylatban új rákkutatási eljárást dolgoztak ki

Az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) dr. Horváth Péter által vezetett kutatócsoportja egy nemzetközi együttműködés keretében világviszonylatban is újdonságnak számító, mesterséges intelligenciára épülő egysejt-proteomikai mikroszkópos képfeldolgozásos eljárást dolgozott ki.

Orvosi bravúrral mentettek meg egy zsiráfot

Msituni, a San Diegó-i Állatkert zsiráfja olyan rendellenességgel született, melynek következtében mellső lábai nem megfelelően hajlottak – írja az IFLScience. Ám egy speciális orvosi eszközzel megtanult járni.

Új eljárással gyógyítják a hormontermelő daganatokat

Hazánkban elsőként egy 80 éves férfi részesült a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján abban az izotópos infúziós kezelésben, amellyel a hormontermelő, vagyis a neuroendokrin daganatok terápiás lehetősége bővült.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!