kezelés

A migrén típusai és kezelése

A fejfájás sok páciens számára szinte mindennapos, banális panasz, mellyel nem fordul orvoshoz, hanem vény nélkül kapható gyógyszerekkel igyekszik úrrá lenni a fejfájós időszakokon.

A hólyagkő kialakulása és kezelése

Panasz esetén érdemes mihamarabb szakorvoshoz fordulni, mert a kőképződés a hajlamosító betegség kezelésével megelőzhető – mondja Rákász István, az Urológiai Központ urológusa.

Mindennapok idiopátiás tüdőfibrózissal

Az IPF (idiopátiás tüdőfibrózis) egy ritka betegség, amely a tüdőfunkciók csökkenésével jár. Akik ebben a betegségben szenvednek, a mindennapi teendőiket is nehezebben látják el, mint az egészséges társaik.

Sclerosis multiplex-szel is teljes élet élhető

Szerteágazó, hullámokban megjelenő, egyénenként változó és különböző intenzitású tüneteket mutató kór a világszerte mintegy 2,8 millió embert érintő sclerosis multiplex (SM), amelyben hazánkban körülbelül tízezren szenvednek, s mintegy háromnegyedük részesül ellátásban.

Jó, ha kéznél van az inhalátor!

A rendelő várótermében hárman üldögéltek. Az egyikük Jóska bácsi volt, akin ezúttal nem volt sapka, talán a langyosodó időre való tekintettel. Sapka nélkül sokkal fiatalabbnak tűnt, sűrű, hófehér haja fiúsan meredezett a feje tetején.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!