Több mint ezer egyetemista segít a járvány elleni védekezésben

Szerző: MTI
Hasonlóan a járvány tavaszi, első hullámához, a járvány második hullámában is húsz gépjárművet ajánlott fel a védekezéshez a Toyota magyarországi márkaképviselője a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) számára.

Az autók főleg kórházakhoz és a Semmelweis Egyetem tesztelésben részt vevő önkéntes egyetemistáihoz kerülnek, mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke.

Egy gépjármű a Magyar Vöröskereszthez, kilenc az ország különböző kórházaihoz kerül, tízet pedig a tesztelésben részt vevő egyetemisták fognak használni.

Több mint ezer egyetemista vállalta a járvány elleni védekezésben az önkéntes munkát. „Nagyon sok emberen fogtok segíteni, de hiszem azt, hogy sokat fogtok ti is kapni” – üzente az NHKT elnöke az önkénteseknek.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója arról beszélt, hogy a járvány kezdete óta az OMSZ munkatársai mintegy 60 ezer fertőzőgyanús, vagy fertőző beteg egészségügyi ellátását segítették. Hozzátette, hogy az orvostanhallgatókkal és önkéntesekkel kiegészülve 430 ezer mintavételt végeztek országosan. A civil és vöröskeresztes önkéntesek mellett már medikus és műszaki egyetemi hallgatókat is koordinálnak, naponta több száz önkéntes egységet mozgatva – fűzte hozzá a mentőszolgálat főigazgatója.

László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója elmondta, hogy hatvan napra biztosították a járműveket a védekezéshez, de természetesen rugalmasak, ha továbbra is szükség lenne rájuk.

Tripolszky Bálint, a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke azt mondta, egyetemük diákjai a járvány első hullámától kezdve segítik a védekezést, tavasszal több mint ezer hallgató dolgozott így kórházakban, klinikákon. Hozzátette, hogy a nyár végén négy saját szűrőpontot állítottak fel, októberben pedig csatlakoztak az OMSZ szűrési programjához.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!