Egy régi ismerős: Oroszlán Szonja

Szerző: Szentkuty Nikolett
Idén Oroszlán Szonja is csatlakozott az Országos Mentőszolgálat újraélesztést népszerűsítő kampányához.

Sikeres színésznőként ismerték itthon, de gyökeresen megváltozott az élete, amikor elköltözött az Egyesült Államokba. Mivel foglalkozik most a tengerentúlon?

Nem beszélnék múlt időben az itthoni karrieremről, hiszen most is épp munka miatt maradtam itthon. Amikor öt évvel ezelőtt áthelyeztem a székhelyem Philadelphiába, változásra és új kihívásokra volt szükségem. Régi álmom volt elmélyülni az állatorvoslásban, így el is végeztem kint az állatorvos asszisztensi szakot és lediplomáztam. A szakmai gyakorlatot egy kisállat kórházban dolgozva töltöttem. A Covid19 mindenkinek gyökeresen felborította az életét. Mellékállásban kezdtem dolgozni két amerikai orvosi egyetem fakultációján. Színészeket alkalmaznak és szituációs helyzetgyakorlatokkal, tréningekkel, feedbackkel segítünk a diákoknak, hogy jobban tudjanak majd végzett orvosként a leendő betegeikkel bánni. Az egyetemek bezárásával ez a munka chatszobákba kényszerült, így május végén haza is jöttem, és azóta is innen dolgozom kintre, miközben itthon megtaláltak újabb feladatok.

Hiányzik a színészkedés? Ha felkérnék, elvállalna még nagyobb filmszerepeket Magyarországon, vagy akár Amerikában?

Igazából nem szüneteltettem a színészetet. Az első három évben 3-4 havonta hazajártam Mary Poppinst játszani a Madách Színházban. Leforgattam a Valami Amerika 3 és a Kölcsönlakás című filmeket. Illetve kint az első két évben színházban játszottam, és tavaly leforgattam két független amerikai filmet is. Jöttek folyamatosan megkeresések egyébként az évek során, volt, amit a kinti munkáim és tanulmányaim miatt nem tudtam éppen elvállalni, és volt, amit nem szerettem volna, mert ismételtem volna önmagam. Nagyon szívesen vállalok új feladatokat, sőt kis szerepeket is. Nem csak a nagyobb filmszerepek a jó szerepek, sokszor a kis mellékszerepekben van az igazi kihívás és érdekesség. Rengeteg mindenkivel nem dolgoztam még itthon. Szívesen próbálnám ki magam új, ismeretlen terepen is.

Szerepel az Országos Mentőszolgálat Alapítvány legújabb, újraélesztéssel kapcsolatos kisfilmjében. Örömmel tesz eleget az ilyen jellegű megkereséseknek?

Mindig megtiszteltetés olyan feladatokat kapni, amivel segíteni tudunk másoknak, ahol valamit tudunk adni a szórakoztatáson kívül. Ez a kisfilm életeket menthet, úgyhogy valóban fontos volt elkészíteni. A többség nem tudja, hogyan kell egy defibrillátort használni, honnan is tudnák. Ebben a filmben ezt humoros körítéssel, de nagyon pontosan, részletesen megmutatjuk. Régebben részt vettem egy mellrák elleni kampányban éveken át, rengeteg embernek sikerült felkelteni a figyelmét, nők és férfiak egyaránt elkezdtek igazán odafigyelni és rendszeresen eljárni a szűrésekre. Ez nagy elégtétel. Ráadásul ebben a kisfilmben a Valami Amerika karakterekkel és történettel viccesen közelítettünk meg egy nagyon fontos témát. Szerintem humorral sokkal jobban befogadható egy komoly téma is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!