Ismert emberek mesélnek a koraszülöttek élettörténeteiről

Szerző: Szimpatika
A Korábban Érkezem Alapítvány a november 17-i koraszülöttek világnapjához kapcsolódóan ismert embereket kért fel, hogy 9 estén át olvassanak fel különleges meséket közösségi oldalukon.

Ma Magyarországon minden 10. gyermek koraszülött babaként érkezik a világra. Abban a országban, ahol hamarosan szembenézünk a népesség elöregedésével, nem lehet megerősítés nélkül hagyni egyetlen csöppséget sem.

A Korábban Érkezem Alapítvány is csatlakozott a koraszülöttek világnapjához, mert azt vallják, hogy minden családot fel kell emelni, azokat pedig, akiknek már az életkezdet sem egyszerű, többszörösen meg kell erősíteni, hogy ne váljanak kirekesztetté.

Az idei év nagymértékben megnehezíti az alapítvány közösségi életét, de arra jutottak, hogy az eddigiektől eltérően, más módon próbálják megszervezni a rendezvényüket. Idén immáron 4. alkalommal lila fénybe öltöztetik a Szegedi Dómot, amely transzparensen erőt, reményt adhat a koraszülötteket nevelő családoknak, és hitet, hogy van élet a koraszülött intenzív osztály után.

Az alapítvány online rajzpályázatra és a koraszületés történetének leírására buzdítja az érdeklődőket. A kis művészek segítségére szolgálhat a 2018-ban Vadadi Adrienn (Pagony Kiadó) által megírt, Három Szülinapi Torta című mesekönyv, amely az alapítvány felkérésére, és a szervezet koraszülötteket nevelő családjainak életmeséi alapján született.

Ismert, nagyrabecsült művészek és szakemberek, köztük Jakupcsek Gabriella, Miklósa Erika, Novák Péter, Ördög Nóra, dr. Pászthy Bea, Peller Anna, Szabó Kimmel Tamás, Szinetár Dóra és maga a könyv írója, Vadadi Adrienn is a program mellé állt, és 2020. november 9-től a Korábban Érkeztem Alapítvány közösségi oldalain esti mesét olvasnak fel. Novák Péter meséjét itt is megnézhetik az érdeklődők, Miklósa Erika pedig ma este mesél majd a Koramentorház Facebook-oldalán:

A Három szülinapi torta című mesekönyv kifejezi az elköteleződést, a tenni akarást és a hitet, hogy a koraszülötteket nevelő anyák és apák is legyenek büszkék saját, és gyermekük küzdelmére. Legyenek bátrak hallatni hangjukat, hogy a koraszülött gyermekek is megtudják: ők azok a hősök, akikről könyvet írnak, mert utolsókból lesznek az elsők, hisz „Nagy a világ, ők is belenőnek.”

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!