Ha tetoválást akar a gyerek

Szerző: Szimpatika
Mit tehetünk, ha egy nap úgy jön haza a gyerek, hogy ő tetoválást vagy piercinget csináltat?

Az a jobbik eset, ha a szülő nem akkor tudja meg, hogy gyereke vonzódik a testdekoráláshoz, amikor már tetoválva, talpig piercingben állít haza. Ha szerencsénk van, és megbeszéli velünk, mit tervez, akkor érdemes rávenni, hogy alaposan gondolja meg, mielőtt ilyesmiről dönt.

A kamaszkorban hirtelen felindulásból csináltatott tetoválások vagy beültetett testékszerek nyomát sokan akarják később eltüntetni, és sajnos ez nem minden esetben sikerül maradéktalanul. A szülői hatalom gyakorlása, és a kategorikus tiltás nyilván nem megoldás, hisz akkor biztosak lehetünk benne, hogy a gyerek csak azért is megcsináltatja a tetkoválást.

Inkább beszélgessünk vele, kérdezzük meg, miért szeretné, milyet szeretne stb. Hívjuk fel a figyelmét, hogy valószínűleg egyszer belőle is lesz öltönyös, kiskosztümös munkavállaló, márpedig egy konszolidált irodában jobb, ha nem villog az ember ilyesmikkel. Ajánljuk fel, hogy tetoválás helyett inkább a hennát válassza, ami nem végleges megoldás. Ha egyáltalán nem akar lemondani a tetoválás ötletéről, beszéljük rá, hogy egy kevésbé feltűnő helyre csináltassa.

Még ha egészen biztosak vagyunk saját igazunkban, hogy gyermekünk „élete legrosszabb döntését” készül meghozni, akkor is inkább kísérjük el egy megbízható helyre, ahol szakemberek végzik a tetoválást, vagy a test felékszerezését. Egy higiénikusan belőtt piercing, vagy rajzolt tetkó még mindig sokkal jobb, mint egy titokban, esetleg haverok által elvégzett „műtét”, aminek bármilyen fertőzés lehet a következménye.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!