Sok a konfliktus a maszkviselés miatt az Egyesült Államokban

Szerző: Medical Online
A Gallup július eleji felmérése szerint az amerikaiak egyre jobban elfogadják azt, hogy maszkot kell viselniük.

Az emberek 85 százaléka azt mondja, hogy hordja ezt a védőeszközt, és csak 11 százalékuk szerint felesleg felvenni. A Walmart tapasztalatai megerősítik ezt: a szóvivő beszámolója szerint vevőik túlnyomó többsége kész teljesíteni az árházlánc maszkviselési szabályát.

Ugyanakkor a személyzet több esetről is beszámolt, amikor erőszakos konfliktusba kerültek olyanokkal, akik megtagadták a maszkviselést. A közösségi médiában terjedő videókon látható, amint maszkellenes „aktivisták” akcióznak.

Például egy arizonai hölgy az egyik áruházláncban összezúzta a maszkviselésre figyelmeztető táblát, egy férfi egy másik áruházban leült a földre maszk nélkül, így tagadva meg a távozást. Egy 19 éves McDonald's-alkalmazottat megütöttek, miután a maszk felvételére kért egy vendéget.

Az egyik vita odáig fajult, hogy a bolt biztonsági embere paprikasprayjel volt kénytelen védekezni a rátámadó, feldühödött vevővel szemben.

Forrás: medicalonline.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!