Fokozatosan csökken a koronavírusos betegek száma

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen.

Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.

A fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is. Ez több ütemben történik. Elsőként az egészségügyi alapellátás, a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg szakrendelők nyitották meg újra szolgáltatásaikat, de még csökkentett üzemmódban és fokozott óvintézkedések mellett.



A kórházak is készülnek a fokozatos újranyitásra, épp ezt szolgálja a „régi új” beutalási rend is, amely képes tehermentesíteni több kórházat, hogy minél előbb elkezdődhessenek a járvány miatt elhalasztott vizsgálatok, kezelések. Emellett természetesen fenn kell tartani a járványügyi készültséget, hogy a kórházak szükség esetén – egy újabb betegszám emelkedés esetén is – képesek legyenek a koronavírusos betegek tömeges fogadására és ellátására.

A járvány alakulása biztató, eddig sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát, a május 4-én vidéken életbe lépett új szabályok járványügyi hatását azonban fokozottan figyeljik mind a fertőzöttek, mind a kórházi ápolásra szorulók tekintetében.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!