Megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

2020. 05. 03.
Szerző: MTI
Az utóbbi húsz-harminc évben megváltozott a társadalmi elvárás az édesanyákkal szemben – állítja Steigervald Krisztián generációkutató.

Kifejtette: korábban a közösségi elvárás csak az volt, hogy a nő egy bizonyos kor után legyen feleség és anya. Mostanra több lett az elvárás: már nemcsak otthon, hanem a munkahelynükön is helyt kell állniuk, ráadásul fontossá vált az is, hogy az apa mellett a nők is sikeresek legyen a karrierjükben.A kutató rámutatott arra, hogy a „jó anya” szerep nagy kihívás, komoly dilemma elé állítja a nőket. Manapság egyre több magazin is foglalkozik azzal a témával, hogyan lehet valaki tökéletes anya.

Hozzátette: a mostani 30-as, 40-es szülők nagyon maximalisták. Az anyák „nagyon sok súlyt tesznek magukra”, vagy társadalmi elvárásból, vagy a saját maximalizmusuk miatt. Ez nagyon sok energiát vesz el – hangsúlyozta a kutató, aki szerint emiatt nem csak erre az egy napra, hanem többre is szükség lenne egy évben, amikor kiemelten odafigyelünk az édesanyákra.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!