Így köszönti az édesanyákat a Fővárosi Állatkert

2020. 05. 03.
Anyák napja alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykert is szeretett volna kedveskedni, ezért a cseperedő kisállatokról szóló kisfilmmel köszöntik az édesanyákat.

Bár személyesen a jelenlegi helyzetben nem látogathatjuk az intézményt, de az Állatkert dolgozói szerették volna megmutatni, hogy közben milyen babyboom tapasztalható lakóiknál.

A nemrégiben született, még növésben lévő kisállatokról szóló kisfilmben maximálisan megjelenik az anyai szeretett, és a lehető legérzékletesebben látszik, milyen gyámoltalan is egy kicsi az édesanyja nélkül.

A kisfilmen látható például Kuglóf, a még adventkor született kislajhár, Arun, az immár két és fél esztendős kiselefánt, és a Bennett-kenguruknál cseperedő „zsebibabák" egyike is. De szerepel az ugyancsak április eleji kelésű négy fekete hattyú fióka egyike, valamint az ifjú sisakos baziliszkuszok, és persze Hada, az internet sztárjának számító tapír kislány is.

Természetesen ennél jóval több kisállat látható az Állatkertben, akiket most sajnos nem láthatunk, de az ifjúság egy részét, például a kiselefántot és a kistapírt webkamerán is látni lehet, ha épp kint vannak a kifutóban.

Az anyák napja alkalmából közzétett kisfilmen kívül az Állatkertünk Alapítványa különleges virtuális virágküldési akciót is hirdetett, melynek lényege az volt, hogy az Állatkert parkjának egy-egy jelképesen örökbe fogadott növényét, virágát lehetett jelképesen elküldeni az édesanyáknak, ha már a koronavírus járvány miatt korlátozottak a lehetőségek a személyes találkozásra.

A fentieken túl azonban már a Fővárosi Állat- és Növénykert is nagyon várja, hogy megnyithassa a kapuit.

Forrás: zoobudapest.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!