Életbiztosítást köt az egészségügyi dolgozóknak a brit kormány

Szerző: MTI
Ingyenes életbiztosítást köt a brit kormány az állami egészségügyi szolgálat (NHS) és a szociális ellátórendszer dolgozóinak arra az esetre, ha a koronavírus-járvány a halálukat okozná – közölte a brit egészségügyi miniszter.

Matt Hancock a brit kormány szokásos napi tájékoztatóján elmondta: eddig 21 092-en haltak meg a nagy-britanniai Covid-19-járványban. A halálos áldozatok között van 82 egészségügyi dolgozó, és a szociális ellátórendszer 16 munkavállalója.

Hancock közölte: a kormány életbiztosítási programot dolgozott ki, amelynek alapján azoknak az egészségügyi dolgozóknak és szociális gondozóknak a családja, akik a koronavírus okozta betegségben halnak meg, 60 ezer font (több mint 24 millió forint) juttatásban részesül. Hangsúlyozta: természetesen semmi sem kárpótolhatja a családokat szeretteik elvesztéséért, a brit kormány mégis mindent szeretne megtenni a gyászoló családok támogatására. A kormány vizsgálja a program kiterjesztésének lehetőségét más olyan foglalkozási ágakra is, amelyeknek tagjai szintén a koronavírus-járvány elleni küzdelem frontvonalában dolgoznak.

Chris Whitty angliai tisztifőorvos professzor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a napi halálesetek hétnapos mozgó átlagát mutató görbe most már fokozatosan lefelé tart. A nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta az egy napon belüli halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt; ezt március 9-én regisztrálták.

Matt Hancock egészségügyi miniszter elmondta: az angol egészségügynek a koronavírus-válság kezdete óta eltelt „minden nap minden órájában" megvolt a kapacitása mindazok ellátására, akik a Covid-19 betegség miatt kórházi kezelésre szorultak.
Hozzátette: az NHS kórházaiban az oxigénellátó berendezéssel felszerelt ágyak 42 százaléka immár üres, és az ország legtöbb térségében megkezdődött a koronavírus okozta betegség miatt kórházi ellátásra szoruló páciensek számának csökkenése.
Annak, hogy az egészségügyi ellátórendszer kapacitása mindig meghaladta a szükségleteket, elsősorban az az oka, hogy néhány hét alatt tíz, kizárólag koronavírus-betegek kezelésére létrehozott ideiglenes kórház épült az országban.

Az egészségügyi miniszter hangsúlyozta: az NHS-kórházak nyitva állnak azok előtt is, akiknek más sürgős ellátásra van szükségük. Azok, akik például mellkasi fájdalmak miatt szívinfarktusra gyanakszanak, semmiképpen ne halogassák a segítségkérést, feltétlenül keressék fel a kórházakat, mert ott fogadják, felveszik és ellátják őket, csakúgy, mint eddig – mondta Hancock.
Hozzátette: a brit kórházak sürgősségi felvételi osztályainak forgalma csaknem 50 százalékkal csökkent a tavaly ilyenkor regisztrált szinthez képest.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!