Így ünnepli a NASA a Föld Napját

Szerző: Szentkuty Nikolett
Ötven éve rendezik meg szerte a világon a Föld Napját április 22-én. Bár a járványveszély miatt a szabadtéri programokat mellőzni kell, de a NASA-nak köszönhetően már otthoni környezetben is méltó módon ünnepelhetjük meg az eseményt.

A NASA, az Amerikai Természettudományi Múzeum (AMNH), és számos más szervezet olyan online programokkal és tevékenységekkel készül a jubileumi alkalomra, amelyek szórakoztatóak, de egyben fontos információkat közölnek a növény-és állatvilágról, valamint a felhívják a figyelmet a vadvilág védelmére.

„Fél évszázada még arra fektették a hangsúlyt a szervezők, hogy ezen a napon népszerűsítsék a különböző környezetvédelmi tevékenységeket” – írják a NASA weboldalán. – „2020-ban már az a cél, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben a szabadtéri programokat online megoldások, például közvetítések helyettesítsék.”

Az űrkutatási hivatal számára nagyon fontos, hogy legfrissebb eredményeiket bemutassák a nagyközönségnek, és a fiatalok érdeklődését is felkeltsék az űrkutatás iránt.
Ezért a Föld Napján már megszokott események mellett elérhetővé teszik a felvételeiket, amelyekhez szabadon hozzáférhetnek a diákok, a tanárok, a múzeumok és bárki, aki érdeklődik az űrkutatás iránt.

Délután élő kapcsolással mutatják be, hogyan lehet a kutatók segítségére a NASA tevékenysége és milyen módszerekkel igyekeznek megismerni a Föld működését, de megosztják a legfontosabb információkat a Naprendszer többi bolygójáról is.
Ennek keretében még olyan kérdésekre is választ kaphatunk, hogy hogyan segít a klímaváltozás megértésében a Vénusz és a Mars, vagy hogy milyen különleges körülmények teszik lehetővé az élet jelenlétét a Földön.

A fentieken túl a NASA által elindított #EarthDayAtHome kampány keretében megtalálható az elérhető programok listája, és a Föld Napja Hálózat keresőjével bárki megtalálhatja a legérdekesebb, Föld Napja alkalmából megrendezett online eseményeket.

Forrás: space.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!