Digitális segítséggel nyugodtabb a várandósság

Szerző: IoT Zóna
Hogyan segítheti a technológia a kismamákat és orvosaikat a kóros folyamatok felismerésében? Mit tehetnek azok, akik az orvosi szolgálattól távol, akár egy másik településen élnek? A PregnaScan ezekre a kérdésekre ad választ.

A kismamák számára fejlesztett telemedicina rendszer egy ujjra csíptethető diagnosztikai eszközből és egy applikációból áll, amely lehetővé teszi a rendszeres otthoni mérések elvégzését. A rendszer segítségével időben felismerhetők az esetleges kóros folyamatok – időt adva ezzel a hatékonyabb megelőzésnek.

A Vodafone Digitális Díj nyereménynek köszönhetően a PregnaScan alapítói, Dr. Kulin Sándor és Dr. Kulin Dániel a Magyar Védőnők Egyesületével karöltve tudták többszörözni a PregnaScan hatását. A rendszert több száz olyan kismamának juttatták el, akik a jelenlegi piaci áron nem érhették volna el a szolgáltatást.

– Nagyon sokat tanultunk magunkról és a termékünkről a projekt során. Megismertünk fantasztikus védőnőket, közvetetten kismamákat, majdnem 150 magzat fejlődését és születését követtük végig, és még van hátra 230 – akiket már a projekten kívül viszünk tovább a megkezdett lendületből. Ez egy nagyszerű lehetőség és referencia, hogy megmutassuk a döntéshozóknak, milyen lehetőségek rejlenek a PregnaScan-ben, akár országos használat esetén – mondta el Dr. Kulin Dániel.

Forrás: IoTZona.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!