Mit éreznek most a gyógyszerészek?

Szerző: Szimpatika
Amikor enyhe megfázásos tünetekkel küzdünk, vagy még magunk sem igazán tudjuk, miért rossz a közérzetünk, nem az orvoshoz vezet az első utunk, hanem a patikába. A jelenlegi járványhelyzet frontvonalában gyógyszerészeink is ott állnak – kisfilmünkben az ő gondolataikra voltunk kíváncsiak.

A koronavírus-járvány próbára teszi a tűrőképességünket, de talán bele sem gondolunk, hogy az orvosokon kívül milyen nehéz helyzetben vannak a gyógyszerészeink is.

Ők nem vonulhatnak vissza a biztonságot jelentő otthonaikba, hiszen a gyógyszerellátás nem állhat le – még akkor sem, ha teljes munkaidejük alatt azt vállalják minden egyes nap, hogy ők maguk is megfertőződnek.

Hiszen aki bemegy egy patikába, nagy valószínűséggel vagy beteg, vagy egy beteg személynek visz gyógyszert, a patikusok pedig soha nem lehetnek biztosak benne, hogy nem viszik haza a veszélyes vírusokat saját otthonukba, családjukba.

Az álhíreket és az azokból fakadó pánikot mindennap igyekeznek megfékezni – ez rengeteg időt és energiát emészt fel –, de ezen kívül gyakran a betegek helytelen hozzáállásával is meg kell küzdeniük, mert még mindig nem látja be mindenki:
ők valóban értünk és az egészségünkért dolgoznak, és teszik kockára saját életüket.

A világjárvány valószínűleg sok mindenre megtanítja majd az emberiséget, de abban csak bízni tudunk, hogy a jövőben pontosabban ismerjük majd fel, kiknek köszönhetjük az egészségünket, és kikhez fordulhatunk tanácsért, ha baj van.
 

Becsüljük meg a gyógyszerészeinket, mert megérdemlik!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!