Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegek!

Szerző: EMMI
Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegséggel küzdők! - kérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében.

Kiemelték, hogy különösen fontos a járványügyi ajánlások és szabályok betartása azoknak, akik nagyobb kockázatnak vannak kitéve koronavírus-fertőzés esetén: „Óvni is fokozottan kell őket!"

Bár a Covid-19 néven ismert új koronavírus az esetek 80 százalékában enyhe lefolyású fertőzést okoz, a 65 év felettieken kívül - életkoruktól függetlenül - nagyobb kockázatot jelentenek bizonyos krónikus betegséggel küzdőknek is. Különösen fontos, hogy óvják magukat a szív-érrendszeri-keringési, rosszindulatú daganatos, krónikus légúti megbetegedésben, valamilyen anyagcsere-betegségben (például diabéteszben), vagy máj- és vesebetegségben szenvedők. Ha ugyanis megfertőződnek a koronavírussal, a betegségük lefolyása súlyosabbá válhat, ami növeli annak kockázatát, hogy kórházi, adott esetben intenzív terápiás kezelésre szorulnak - írták.

Ezért arra figyelmeztetnek, hogy a krónikus betegségben szenvedők fokozottan ügyeljenek a koronavírus-járvány időszakában előírt óvintézkedések, szabályok betartására. Különösen fontos, hogy az említett krónikus betegségben szenvedők, ne menjenek közösségbe, tartsanak legalább másfél méter szociális távolságot a többi embertől, mossanak gyakran kezet, valamint tartsák be a kijárási korlátozás előírásait! A velük egy háztartásban élők pedig kiemelten figyeljenek a higiénés ajánlások betartására, krónikus beteg családtagjuk védelmére! - hívta fel a figyelmet az Emmi.
 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!