A kormány kijárási korlátozást vezet be

A kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére.

Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek. Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani. Az idősebb emberek csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és piacokat, ebben az időszakban mások ezeket a helyeket nem látogathatják.
A tartózkodási vagy lakóhelyet a rendeletben meghatározott, alapos indokkal továbbra is el lehet hagyni, ezek közé tartozik az élelmiszervásárlás, a munkába járás, az orvoshoz látogatás, a kutyasétáltatás, az autószerviz használata, illetve a banki és postai ügyintézés. Ezen kívül továbbra is folytatható az egyéni szabadidős tevékenység, de kizárólag egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen végezve, és másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A rendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, melybe a katonai rendészet és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományát is bevonhatja.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!