Házi karanténban a gyerekekkel? Tippek a Pagony szerzőitől!

2020. 03. 22.
Az biztos, hogy a piciknek több az energiájuk, és még kreatívabbnak kell lennünk, hogy lekössük őket. Nekik még nem nagyon tudjuk elmagyarázni, hogy miért nem lehet most játszótérre menni, vagy hogy miért nem mehetnek át a nagyihoz. A Pagony és a Pagony szerzői, illusztrátorai az első óráktól törik a fejüket, hogyan tudnának segíteni az alkalmazkodásban – és sok ötletük van. Ezek közül osztunk meg most párat.

YouTube-csatornájukon rengeteg mese, DIY-ötlet, felolvasás található. A mesék életkor szerint rendszerezve kereshetők a playlisteken. Ráadásul a Pagony mesecsatornája reklámmentes, így a gyerekek biztonságban leülhetnek a képernyő elé.

Dániel András, a Kuflik író-rajzolója saját YouTube-csatornát indított, ahol rendszeresen mesél:

Agócs Írisz, sokak kedvenc illusztrátora különleges fázisrajzolós rajztanfolyamot indított a Facebookon, ahol a hozzászólások döntik el, hogy másnap mit tanuljanak rajzolni a gyerekek. Írisz megmutatja, hogyan lehet egy négyzetből mackót, egy virsliből pedig tacskót rajzolni pár lépésben.

Pásztohy Panka pedig egy külön mesét írt és osztott meg arról, hogyan és mit tegyünk most, a vírus terjedése idején. Olyan mesét, amely a gyerekek nyelvén beszél furcsa körülményeinkről.


Vadadi Adrienn, az ovisok kedvenc szerzője rendszeresen jelentkezik olyan ötletekkel, amelyek segítenek az ovis közösségi játékokat az otthonba is becsempészni.

 

Legújabb szerzőjük, Szentendrei Judit minden nap új mesével jelentkezik, amelyek frissen megjelent könyvéből, a Mézes cukrászda mesevilágában játszódnak.

Mindeközben a Pagony boltjai is alkalmazkodnak az új helyzethez. Változnak a nyitvatartások és a szállítási feltételek boltokban, de minden esetben igyekeznek figyelembe venni a vásárlók igényeit.

A négy budapesti bolt (Pozsonyi Pagony, Bartók Pagony, Zuglói Pagony, Óbudai Pagony), valamint a Győri Pagony és a Debreceni Pagony március 17-től csak 15:00-ig tart nyitva gyógyszertári ügyeletben. Ez azt jelenti, hogy a boltba nem lehet bemenni, de ha valaki előre jelzi telefonon vagy üzenetben, hogy mit szeretne, vagy eljön a bolthoz, és az eladók összeszedik, amit a vásárló szeretne, vagy odaadják a rendelt csomagot, és a bejáratnál, bankkártyával lehet kifizetni a termékeket.

A Pécsi Pagony, a Soproni Pagony és a Kecskeméti Pagony március 17-től zárva tart, azonban a saját városaikban munkatársaik házhoz szállítást vállalnak. A Fehérvári Pagony a budapesti boltokhoz hasonlóan 15:00-ig tart nyitva, és 7000 Ft felett házhoz szállítást is vállal a város területén. Sőt, boltjaik online is teljes üzemben működnek.

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!