Illóolaj-kisokos természetes immunerősítéshez és fertőtlenítéshez

A koronavírus felbukkanása óta sokféle fertőtlenítőt használunk a mindennapokban a bőrünkre és a tárgyainkra egyaránt. A fertőtlenítők nagy része magas alkoholtartalma miatt szárítja a kezünk bőrét, ezért érdemes odafigyelnünk ezzel egyidejűleg a megfelelő hidratálására és táplálására is. Jómagam nem kedvelem a hagyományos fertőtlenítőket – a kellemetlen szaguk és vegyszeres összetételük miatt –, ezért ha csak tehetem, természetes megoldást választok ebben az esetben is.

A szaglás receptorsejtjei kémiai receptorok, amelyek az orrüreg felső részén, a szaglóhámban találhatók. A szaglósejtek felszínét szaglószőrök nagyobbítják. Az orrnyálkahártyát borító folyadékrétegben oldódó anyagok ingerlik a receptorsejteket. Az ingerület a szaglóidegen keresztül a szaglóközpontba jut, ott keletkezik a szagérzet. A szaglópálya az egyetlen érzékszervi pálya, amely közvetlenül a nagyagyi agykéregbe fut. A szaglóhám felülete meglehetősen kicsi, ám mégis az egészséges ember körülbelül tízezerféle szag megkülönböztetésére képes. A szagmemóriánk pedig örök. Amit egyszer megszagoltunk, arra az agyunk mindig emlékezni fog.

Párologtassátok a következő olajokat aromadiffúzorban, tegyétek őket nedves törlőkendőre takarításkor, vagy készítsetek belőle levegőtisztító-permetet is. Végül: rendkívül fontos, hogy minden vásárlásnál ragaszkodjunk a tiszta terápiás minőséghez! Inkább kevesebb, de megbízható, magas minőségű olajunk legyen otthon.

Forró tea, meleg takaró és a kedvenc könyved: ilyen egy tökéletes téli hyggie este. Azaz csak majdnem tökéletes, hiszen az idegek megnyugtatására és az egészségünk megőrzésére még fokozhatjuk az élményt egy aromapárologtatóval is. Íme 5 dolog, amiért a tested-lelked meghálálja, ha beruházol egyre: 

A legkiválóbb és általam legkedveltebb olajok a következők:

Citrom: erős tisztító hatású
Szegfűszeg: immunerősítő, vírus- és parazitaellenes hatású
Fahéj: gomba- és vírusölő tulajdonságú
Teafa: baktérium-, vírus- és gombaellenes, immunrendszer-erősítő
Oregano: vírus- és baktériumölő hatású, parazitaellenes
Rozmaring: légzőszervi fertőzések ellen kiváló
Kakukkfű: influenza, nátha és vírusos megbetegedések esetén kiváló
Fekete bors: náthás, influenzás időszakban belélegezve kiváló
Kurkuma: gyulladáscsökkentő, immunerősítő hatású
Tömjén: az első számú olaj betegség esetén, rendkívüli a gyógyhatása

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!