Ha ritkán találkozunk… – Barátságban is létezik távkapcsolat

2020. 03. 17.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nem hiszek abban, hogy az a jó barát, akivel nap mint nap személyesen ki lehet beszélni az éppen aktuális apró pletykákat. Számomra sokkal fontosabb, hogy a nagyobb fordulópontoknál, kríziseknél ott álljon mellettem, és támogasson. De mi van akkor, ha ez a leírás leginkább egy távoli barátra igaz, akivel csak ritkán jön össze a találkozó? Nem kell attól félni, hogy kimondjuk: ő a legjobb barátom. Az internet világában élünk, szerintem a távolság nem lehet akadály.

Az online világban nincs távolság

Évekkel ezelőtt ismertem meg az egyik legjobb barátnőmet. Mivel más-más városban lakunk, Messengeren kezdtük el tartani a kapcsolatot. Egyre többet beszéltünk, mert éreztük, hogy egy húron pendülünk. Ha tehettük, meglátogattuk egymást, ezzel is csak mélyült a kapcsolatunk. Mindent megosztunk egymással a mai napig, igaz, már nem beszélünk mindennap a sűrű időbeosztásunk miatt. De akárhányszor írunk egymásnak, vagy találkozunk, sosem érzem, hogy kínos lenne a szituáció a hosszabb, egymás nélkül töltött idő miatt. Hívtam fel már hajnali kettőkor is sírva egy fesztiválról, tudva, hogy ő biztos alszik, és most is vele beszélnék először.

Barátság a neten

Saját tapasztalatból mondom, hogy nem szabad megijedni az internetes barátságtól. A kulcs a megfelelő mennyiségű ráfordított idő. A rendszeres beszélgetések, videohívások, az átélt helyzetek pontos bemutatása, az őszinte véleményformálás még a távolság ellenére is nagyon közel hozhat két embert egymáshoz. A találkozások és a közös programok pedig „csak” segítik a barátság elmélyülését.

Forrás: YELON, szöveg: Radva Luca (17 éves)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!